11-29_SIDAwAmb motiu del Dia Mundial de la SIDA, el proper 1 de desembre, per tal de conscienciar i informar els joves sobre aquesta malaltia, l'àrea de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell instal·larà una taula informativa als instituts amb tot tipus de material preventiu i de sensibilització sobre la sida.

L'objectiu de l'activitat és oferir tota aquesta informació i una atenció de proximitat als més joves. Les prioritats de la iniciativa "La SIDA: decidim entre tots" són informar els joves dels riscos d'una pràctica sexual poc segura, prevenir les malalties de transmissió sexual mitjançant tota la informació que es posa a l'abast del públic objectiu i assessorar tots aquells que ho necessitin.

Aquesta és una acció que té una bona acollida entre els joves i que es realitza cada any per fomentar la conscienciació i la implicació de tots en la lluita contra la sida.

D'altra banda, a través de l'Espai Jove de Salut i amb cita concertada, també es podrà realitzar el test ràpid de detecció del VIH. Les proves es duran a terme al Centre cívic L'Estació.

Aquest test, en el qual s'obté el resultat en només 30 minuts, s'elabora des de l'associació Assexora'TGN, homologada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Tots aquells que vulguin realitzar aquest test ràpid de detecció de la sida hauran de demanar hora trucant al 665 64 04 35 i concertar cita prèvia o també enviant un correu electrònic a sstarragona@gmail.com.

Elaboració d'un llaç humà per conscienciar sobre la malaltia de la sida

Aquest dijous 1 de desembre, a les 18 hores, a la plaça Vella del Vendrell se celebrarà la iniciativa "Posa't vermell per la SIDA". Aquesta activitat pretén conscienciar sobre aquesta malaltia i oferir, a la vegada, material preventiu. També es volen mobilitzar els joves de la comarca a través d'una acció festiva que alerti sobre els riscos de la sida.

L'acció consistirà en la formació d'un llaç gegant de color vermell per la lluita contra la sida al Baix Penedès. Per aconseguir-ho, es demana als participants que portin alguna peça de roba de color vermell (una samarreta, un paraigua, una bufanda, una jaqueta, entre d'altres) per fer un llaç ben gran. A part d'aquesta acció lúdica, a la mateixa plaça també hi haurà una taula informativa en la qual es repartirà material preventiu.

Aquesta original activitat està organitzada pel grup de treball de Salut Jove del Baix Penedès amb la col·laboració de la Regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament del Vendrell.

En aquest sentit, cal dir que els diferents agents de Salut del Vendrell treballen en xarxa i de manera transversal per oferir una programació anual d'activitats per promoure la salut i els hàbits saludables.

Aquest treball en xarxa que es fa al Vendrell s'exporta al GRUP DE TREBALL DE SALUT JOVE DEL BAIX PENEDÈS. El grup es va crear l'any 2010 i està format per tots els agents de Salut del Baix Penedès. El grup es reuneix una vegada al mes per treballar en temes de salut juvenil i organitzar accions en l'àmbit comarcal.



©2019 Ajuntament del Vendrell