11_11_16_ArqueologicGurdieswAquest divendres s'inicien les visites guiades al mòdul d'interpretació del jaciment arqueològic de les Guàrdies amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència. El Museu Arqueològic del Vendrell organitza aquestes visites que podran fer-se de manera gratuïta de dilluns a divendres a les 10 h i dissabtes a les 10.30 h. La primera visita tindrà lloc aquest divendres 18 de novembre i podrà fer-se fins al proper dissabte 26 de novembre.

D'aquesta manera es vol donar a la població l'oportunitat de conèixer de més de prop un conjunt de restes arqueològiques del municipi que van haver de ser traslladades del seu lloc d'origen per evitar que es perdessin amb les obres de construcció de l'autopista A-16. El jaciment que les contenia va ser derruït, però el Servei d'Arqueologia de l'Ajuntament del Vendrell va demanar l'extracció dels elements més importants d'aquest patrimoni històric i l'elaboració de motlles dels altres elements que s'havien descobert. Els elements extrets van ser tres forns de reducció de ferro rectangulars i una boca de sitja que forma conjunt amb dos dels forns.

Aquests elements van ser resituats en un indret a l'aire lliure, a la zona escolar, i van ser exposats convenientment mitjançant un programa didàctic que en permetés l'exposició pública i la seva interpretació.

La iniciativa s'emmarca en la celebració de la 16a Setmana de la Ciència a Catalunya, que està organitzada per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca amb el suport del Departament d'Economia i Coneixement i el patrocini de la Fundación BBVA.

Per tal de poder fer les visites guiades a les restes de les Guàrdies cal apuntar-se a la seu del Museu Arqueològic, al Patronat Municipal de Serveis Culturals (la Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 o bé a través de l'adreça electrònica arqueologia@elvendrell.net. Les inscripcions són gratuïtes i l'activitat està adreçada a tots els públics.



©2019 Ajuntament del Vendrell