10-31_Construccio_50x75_webL'artista barceloní Oriol Móra inaugurarà una exposició sobre les seves pintures abstractes a la Sala Portal del Pardo el divendres 4 de novembre, a les 20 h.

Aquesta mostra dóna a conèixer les diferents obres creades durant els vint anys de dedicació professional de Móra a la pintura. Es podran veure olis sobre tela, acrílics damunt de paper i fins i tot alguns gravats, els quals formen un conjunt extens que vol evocar una trajectòria de dedicació intensa.

L'autor, nascut a Barcelona fa 51 anys, està vinculat des de fa anys al Vendrell, concretament a Sant Salvador, on hi passa les vacances familiars de Setmana Santa i hi conserva bones amistats. Móra reconeix que se sent molt atret per les figures històriques de la vila en el camp de la creació artística, i també manté una intensa relació amb la literatura i la música, els referents paral·lels a la seva obra, els quals li fan de vasos comunicants.

Professor d'arts plàstiques des de fa sis anys, ha treballat durant vuit anys en disseny gràfic. Actualment està implicat en la divulgació de la seva obra a l'estranger.

Aquesta exposició té la intenció de mostrar un punt i apart de relleu, una declaració d'intencions en l'evolució personal dins de la pintura complementada, com no podria ser d'altra manera, per la gran qualitat de la sala que l'acull, per la ubicació en l'especial entorn geogràfic i humà i pel moment vital que viu l'artista.

L'obra que es podrà veure a la Sala Portal del Pardo reflecteix l'objectiu de l'artista de fugir d'artificis a través d'una pinzellada que està clarament a la vista i en què les decisions de l'elecció del color, la pressió i la direcció del traç juguen una gran importància i es fan visibles en la superfície del quadre. L'artista s'allibera de la tercera dimensió —pròpia del món de la imatge— i deixa de dependre d'allò extern, que és mes propi del realisme. El quadre ja no vol ser una "finestra", sinó un espai pictòric en el qual la vibració dels colors fa que la pintura doni la mà a les arts properes, com ara la música i la poesia.

L'exposició d'Oriol Móra es podrà visitar a la Sala Portal del Pardo fins al proper 27 de novembre, de dimarts a divendres de 17 h a 20 h, dissabtes d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, i diumenges i festius d'11 h a 14 h.



©2019 Ajuntament del Vendrell