11_10_17_AniversariMortPCOrgue_webCoincidint amb el 38è aniversari de la mort de Pau Casals, el Vendrell organitza un seguit d'activitats al voltant de la seva figura i de la seva música. En aquestes activitats l'orgue barroc tindrà un protagonisme destacat pel fet que fa un any que va arribar al Vendrell totalment restaurat i va tornar a ocupar el seu lloc al cor de l'església parroquial.

El programa d'activitats inclou concerts a càrrec dels mateixos músics que ja van ser presents en la celebració de benvinguda a l'orgue restaurat, activitats a la Vil·la Museu Pau Casals i conferències emmarcades dins del Cicle de Tardor. Un dels actes més destacats serà la tradicional ofrena floral a la tomba de Pau Casals, que tindrà lloc dissabte 22, moment idoni per fer la ruta Pau Casals. La ruta s'iniciarà amb una visita guiada a la Casa nadiua del mestre, a continuació el grup es dirigirà a l'església per visitar l'orgue i presenciar una Masterclass oferta per l'organista Oleguer Aymamí i, per acabar, es farà una visita a la Vil·la Museu Pau Casals.

El dia anterior, divendres 21, el mateix Aymamí junt amb el violoncelista Juan de la Rubia oferiran, a les 21.30 h a l'església parroquial, un concert d'orgue i violoncel barroc. Dissabte 22 serà el torn de Jonathan Carbó i el Cor Zóngora, que oferiran un concert a l'església a la mateixa hora. Per últim, diumenge 23, a les 18 h, l'organista Jordi Vergés protagonitzarà el concert de cloenda del Cicle de Tardor.

Pel que fa a les activitats a la Vil·la Museu Pau Casals, dissabte 22, de 10 h a 12 h i de 16 h a 18 h, es podrà veure la projecció del vídeo amb l'himne de les Nacions Unides, i diumenge 23 hi haurà un taller amb la violoncelista Laura Folch.

Totes les conferències del Cicle de Tardor es faran a la Sala Polivalent de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, a les 20 h. Començaran el dimecres 26 amb una guia d'audició de música clàssica a càrrec de David Puertas, mentre que el dimecres 2 de novembre serà el torn d'Oriol Romaní i Federico Mazzanti, que explicaran com era i com es feia la música en temps de guerra.

El dimecres 9 de novembre serà el moment per descobrir una de les vessants més desconegudes de Pau Casals, la de fundador de l'Associació Obrera de Concerts, a través d'una conferència sobre aquesta societat i el que va representar en la tasca per apropar la música a les mans feineres i a les classes més desafavorides, les quals sovint no tenien accés per poder estudiar música.

Finalment, el cicle de conferències es clourà el dijous 16 de novembre amb la xerrada "L'orgue miraculé del Vendrell", a càrrec de François Delor.

Els actes per commemorar aquesta efemèride relacionada amb Pau Casals estan organitzats per l'Associació Musical Pau Casals, l'Associació Amics de l'Orgue, la Fundació Pau Casals, l'Auditori Pau Casals, l'Escola Municipal de Música Pau Casals i l'Ajuntament del Vendrell.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha destacat que "una unió d'esforços de diverses entitats del poble demostra, una vegada més, la voluntat del Vendrell per fer cada any tot el possible per difondre la figura de Pau Casals".

pdf Díptic del cicle de conferències



©2019 Ajuntament del Vendrell