11_10_03_EscolesBressol_wL'Ajuntament del Vendrell assumirà la reducció de la partida de subvenció de les escoles bressols municipals per al curs 2010-2011. Davant la notificació, per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que la subvenció per alumne de les escoles bressol del Vendrell referent al curs 2010-2011 podria veure's reduïda de manera notable, la Regidoria d'Educació ha decidit aportar la diferència que, previsiblement, es deixarà d'ingressar per aquest concepte. Kenneth Martínez, regidor d'Educació, manifesta que "encara que sóc plenament conscient de la difícil situació econòmica general, considero que seria molt inapropietat que el Departament d'Ensenyament, encapçalat per la Sra. Rigau, decidís reduir l'aportació acordada amb les associacions municipalistes per a un curs finalitzat, fet que provocaria automàticament l'increment del dèficit dels ens locals".

De la mateixa manera, la incertesa sobre la quantia de la subvenció de la Generalitat per a aquest curs 2011-2012 ja iniciat, que segons les informacions disponibles encara podria ser inferior, obligaria l'Ajuntament a assumir de nou aquesta diferència per a aquests tres primers mesos del nou curs a causa de la disminució de l'aportació, així com també a planificar alternatives de cara l'any 2012 per suplir la reducció dels ingressos provinents del Govern de la Generalitat.
Kenneth Martínez lamenta que "després de l'esforç fet pel municipi per crear les cinc escoles bressol actuals, amb un total de 449 places, aquest important servei per a moltes famílies del Vendrell es trobi en aquesta situació per manca d'un finançament just".
Les escoles bressol se sostenen amb les aportacions de les famílies, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament, que és qui dóna el servei a través d'empreses concessionàries.
Per això, el regidor d'Educació demana a la Generalitat de Catalunya que torni a pactar amb els municipis la seva aportació, ja que en funció d'aquesta les altres dues parts podrien assumir-ne la diferència i així es podria garantir un millor servei a les famílies.
Des de l'Ajuntament es confia que la Generalitat rectifiqui aquestes mesures i faci arribar als Ajuntaments les aportacions necessàries per fer front a la despesa que suposa per al consistori mantenir el servei de les escoles bressol.
Finalment, afegeix que "l'última solució seria avançar cap a l'obligatorietat de l'educació de 0 a 3 anys, sempre garantint així el seu sosteniment públic, atès els beneficis socialitzadors i escolars que aporten als infants, així com per a la conciliació laboral i familiar d'aquest nivell educatiu".



©2019 Ajuntament del Vendrell