11_10_08_CulturaUrbanawEl proper dissabte 8 d'octubre, durant tot el dia, se celebrarà al Vendrell el primer certamen dedicat a la promoció de l'anomenada cultura urbana, l'art que es fa pels carrers i que cada cop compta amb més adeptes, sobretot entre els més joves. A les 11 del matí es donarà el tret de sortida a "El Vendrell. La Cultura Urbana", que s'omplirà d'activitats fins ben entrada la nit.

La jornada es desenvoluparà al passeig de les Bòbiles i comptarà amb activitats de tot tipus relacionades amb l'art urbà per tal de "potenciar una part de la cultura que no trobem en els circuits habituals de difusió artística, però que no deixa de ser interessant i atractiva", segons ha explicat la regidora de Joventut, Eva Moreno.

Hi haurà la participació de diversos experts, així com també de joves de 16 a 35 anys interessats en la cultura urbana, i estarà obert al públic en general.

Hi ha activitats per a les quals es requereix inscripció prèvia i d'altres en les quals tan sols cal acostar-se a la riera i participar-hi. És el cas, per exemple, del concurs de grafits, en què els participants hauran de presentar un esbós del dibuix que volen fer i d'aquests se'n seleccionaran vint, que seran els que finalment cobriran les parets de la riera de la Bisbal. Amb aquesta activitat, alhora, es contribuirà a dignificar l'espai. A més, els dibuixos que s'hi facin, estaran relacionats amb el Vendrell i els seus emblemes més característics.

"El Vendrell. La Cultura Urbana" el duen a terme les regidories de Cultura, Joventut i Convivència i Civisme juntament amb l'àrea del Pla de Barris.

ACTIVITATS PREVISTES PER AL 8 D'OCTUBRE

• CONCURS i EXHIBICIÓ DE GRAFITS:

Concurs de grafits amb el tema "El Vendrell. La Cultura".

El concurs de grafits és un certamen que pretén promocionar l'obra de joves creadors en l'art del grafit. Així mateix, la seva creativitat aplicada a les parets de la riera de la Bisbal contribuirà a dignificar l'espai i a valorar positivament aquest art urbà.

Entre els inscrits al concurs es farà una selecció d'una vintena de grafits, que seran els que durant la jornada de l'1 d'octubre es representaran a les parets de la riera de la Bisbal, a l'altura del passeig de les Bòbiles.

• CONCURS DE BREAKDANCE:

Concurs de balladors de breakdance, un ball que combina moviments aeròbics i rítmics, que necessita una gran dedicació per poder-lo dur a terme. El ballarí és anomenat B-boy, i en algunes ocasions també es fan combats entre diverses persones.

• CONCURS BATALLA DE MC:

És una competició de rap d'estil lliure. Està basada en la capacitat per improvisar verbalment en un combat contra un altre raper. El combat està arbitrat per un jurat, que decideix quin dels dos ha estat capaç de superar l'altre.
El format de la competició és una eliminatòria a través de la qual es van desqualificant participants fins a arribar al guanyador.

• MERCAT D'ART JOVE:

Hi ha molta gent jove al Vendrell que té com a afició les manualitats, la ceràmica, la pintura, la fotografia, etc.
Per aquest motiu s'ha cregut interessant que puguin exposar les seves creacions dins aquest acte cultural. La mostra seria a partir de paradetes on a més podran vendre les seves peces.

• TALLERS D'ARTS PLÀSTIQUES:

Tallers puntuals (l'un a les 12 h i l'altre a les 17 h) que són un complement del mercat d'art jove. D'aquesta manera, qui ho desitgi pot introduir-se en el món de les manualitats i descobrir o potenciar les seves capacitats artístiques.

• INAUGURACIÓ DEL SUPERMERCAT D'ART:

El Supermercat d'Art Jove té com a objectiu apropar l'art al públic, així com promocionar l'art jove. Es tracta d'un supermercat d'art on s'ofereixen productes d'art i artesania.
Aquest Supermercat estarà ubicat a les oficines del Pla de Barris durant un mes.
Durant la jornada d'"El Vendrell. La Cultura Urbana" es durà a terme la inauguració del Supermercat, que restarà obert a l'oficina del Pla de Barris fins al 28 d'octubre.

• CONCURS DE FOTOGRAFIA:

El Museu Arqueològic del Vendrell participa en "El Vendrell. La Cultura Urbana" per promoure la recerca de joves talents en el món de la fotografia. Es busquen, doncs, les millors imatges que realitzin joves de 16 a 35 anys mentre duri el certamen. Les bases del concurs es poden consultar a www.elvendrell.net.

• EXHIBICIÓ DE HIP-HOP:

A càrrec de La Factoria Escola de Dansa (a les 17.30 h, al passeig de les Bòbiles) i de l'Escola de dansa L'Aula-3 (a les 18.50 h, al passeig de les Bòbiles).

• EXHIBICIÓ DE SKATERS:

Al llarg del carrer de la Indústria se succeiran els salts, les piruetes i d'altres acrobàcies dalt d'un skate.

• CONCERT:

Es tancarà la jornada amb un concert amb diferents grups de rap, a les 22.30 h, al passeig de les Bòbiles.



©2019 Ajuntament del Vendrell