11_09_28_InauguraCursEscolar_02wEl curs escolar 2011-2012 ja està inaugurat oficialment al Vendrell. L'acte, celebrat el passat dimecres 28 de setembre a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, serveix per donar el tret de sortida a una nova etapa en la vida dels escolars, dels pares i mares i dels professorat, en definitiva, de tota la comunitat educativa del Vendrell. Una cita per deixar palès que cal que tots plegats treballem dia rere dia en favor de l'educació i per millorar el nivell acadèmic dels joves. Aquesta és una de les premisses amb què el regidor d'Educació, Kenneth Martínez, va obrir l'acte. Martínez va incidir en les dificultats econòmiques del moment i va apostar per "proposar alternatives" a determinades qüestions "en favor d'una major eficàcia i eficiència del sistema educatiu i tot el que l'envolta, com ara els serveis que ofereix el consistori". És el cas, per exemple, dels viatges de transport escolar de matí i tarda, quan, establint un horari intensiu per a les escoles, tan sols s'hauria de posar en pràctica la logística de dos viatges al dia en comptes de quatre. L'estalvi econòmic que això suposaria, a més, s'uneix a la millora de l'eficàcia de les classes, ja que els alumnes rendeixen menys en l'horari de tarda.

Per la seva banda, l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va destacar els esforços que fa l'Ajuntament per mantenir aquests serveis paral·lels a l'activitat educativa dels centres de la població i va reivindicar l'educació com a pilar bàsic de la nostra societat.

El conferenciant de la inauguració va ser el professor de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC Jordi Solé, qui, sota el títol "L'educació, una professió impossible", va posar sobre la taula les dificultats que tenen els educadors i educadores avui en dia per desenvolupar la seva feina i com fer front als reptes que tant els professionals com els alumnes es van trobant pel camí.

Un concert del Cor de Veus Blanques de l'Escola Municipal de Música Pau Casals va completar un acte formal que va tenir el seu colofó final amb l'entrega dels reconeixements als millors alumnes del curs passat als centres de secundària del Vendrell. Un reconeixement que es fa enguany per primer cop per iniciativa de la Regidoria d'Educació, com un element més per posar en valor l'esforç dels joves per excel·lir en l'àmbit educatiu.



©2019 Ajuntament del Vendrell