09-28_ara_coop_signatura_webAvui L'Eina Espai Empresarial ha signat un document de participació amb Ara_Coop per adherir-se al projecte "Innovació Cooperativa".

Ara_Coop té per missió impulsar la creació d'empreses cooperativa a Catalunya i és fruit del compromís de tres institucions per a la creació d'ocupació cooperativa i també per al desenvolupament econòmic i social de Catalunya:

1. El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

2. La Confederació de Cooperatives de Catalunya.

3. La Federació de Cooperatives de Treball.

A través de l'adhesió al Projecte d'Innovació Cooperativa, L'Eina Espai Empresarial vol contribuir al desenvolupament de l'activitat empresarial amb vocació innovadora que generi i consolidi ocupació estable i de qualitat, preferentment dins el marc de l'economia social cooperativa.

L'actuació en què participa L'Eina, "Suport a nova activitat empresarial", consisteix en un acompanyament integral a nous projectes empresarials amb la finalitat de donar suport a la nova activitat empresarial de l'economia cooperativa.

Els principals objectius d'aquesta actuació són:

- Fomentar la creació d'empreses innovadores i de qualitat, amb l'atenció integral a projectes empresarials col·lectius que puguin esdevenir empresa d'economia cooperativa.

- Construir i dinamitzar el treball en xarxa entre territoris i agents per potenciar l'economia cooperativa.

Les accions es concreten en:

- Acompanyament especialitzat a persones emprenedores en el procés de creació de l'empresa cooperativa.

- Accions de formació i jornades de sensibilització sobre economia cooperativa.

El projecte Innovació Cooperativa està liderat i desenvolupat per sis entitats vinculades a l'economia social i cooperativa i dinamitza l'emprenedoria col·lectiva i la creació d'ocupació estable a Catalunya a partir de quatre àmbits d'intervenció:

Motivació a futures persones emprenedores, a partir d'accions adreçades a l'alumnat i als equips docents de centres de secundària i universitaris, per generar reflexió a l'entorn de l'emprenedoria col·lectiva i impulsar la cultura emprenedora cooperativa. Acompanyament integral a nous projectes empresarials innovadors amb clara voluntat de constituir-se en realitat empresarial, i en col·laboració amb els agents del territori interessats a promoure l'emprenedoria col·lectiva. Impuls de l'emprenedoria des d'empreses consolidades i a partir de metodologies col·laboratives per afavorir la mentalitat emprenedora, la creativitat i la intercooperació a tots els nivells de l'organització. Capacitació per a la innovació i l'orientació al canvi d'empreses consolidades per al desenvolupament d'oportunitats de negoci davant dels nous escenaris de mercat.

El regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, manifesta que "el cooperativisme és un bon model per a una economia amb implicacions socials i amb una forma de direcció més democràtica". Per la seva banda, el representant d'Ara_Coop, Jordi Valls, subratlla que "l'objectiu d'aquest projecte és la creació d'ocupació estable".

El projecte està subvencionat pel Departament d'Empresa i Ocupació i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a través del programa de projectes innovadors confinançat pel Fons Social Europeu.



©2019 Ajuntament del Vendrell