09-22_reunio_conseller_recoder02_webAvui al matí, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha fet una visita institucional a l'Ajuntament del Vendrell, on ha signat el Llibre d'Honor i s'ha reunit amb l'alcalde i els regidors i les regidores del Consistori.

Durant aquesta reunió, l'alcalde ha plantejat al conseller els temes següents:

- S'ha de trobar una solució final al desdoblament de la carretera N-340 en el seu pas pel Vendrell i pel Baix Penedès. Per part de l'Ajuntament s'aposta per l'alternativa autopista i l'alliberament del peatge per als veïns de la comarca. Llavors, la N-340 passaria a ser una via interurbana entre el Vendrell, l'Arboç i Bellvei.

- Sobre el Logis Penedès, el conseller ha reconegut que la mateixa Generalitat ha anat modificant amb el temps les característiques d'aquesta instal·lació. Des de l'Ajuntament es creu convenient tirar endavant aquest projecte, però redimensionat (passant de les 280 ha inicials a unes 150-170 ha) i compartint logística amb indústria de tecnologia punta.

- Ja que la Generalitat és la gestora dels trens de rodalies, s'ha demanat un augment de la freqüència de trens de rodalia entre el Vendrell i Barcelona i millorar la mobilitat ferroviària entre la capital del Baix Penedès i Tarragona.

- Respecte al cànon hidràulic sobre el consum d'aigua, el conseller ha informat que es compensarà amb bonificacions a les famílies amb greus dificultats econòmiques. Per part de l'Ajuntament, s'ha dit que a escala municipal també s'aplicaran aquestes bonificacions.

- S'ha traslladat al conseller la necessitat de les obres de la carretera C-55 que connecta el Vendrell amb Valls. Recoder ha comunicat que aviat s'obrirà a la circulació el tram entre la capital de l'Alt Camp i Masllorenç. El tram que comprèn el coll de Santa Cristina presenta més dificultats, però el conseller ha dit que s'anirà fent segons la disponibilitat pressupostària.

- També s'ha demanat que la remodelació del port de Coma-ruga sigui sostenible, que no afecti la Reserva Marina de la Masia Blanca i que tingui més connexió amb la trama urbana del barri marítim.

- L'Ajuntament ha posat sobre la taula el greuge comparatiu del Baix Penedès respecte a altres comarques pel que fa als descomptes de l'autopista C-32 de què gaudeixen els habitants de poblacions del Garraf i del Baix Llobregat.

- Sobre la dificultat d'aparcar a l'estació de Sant Vicenç de Calders, s'ha demanat al conseller que la Generalitat faci d'interlocutor, com a gestor de "Rodalies", amb ADIF perquè es faci un aparcament en forma de pisos als seus terrenys, ja que l'Ajuntament no ha aconseguit mai un acord amb les diverses converses que ha mantingut amb Renfe en matèria urbanística.

- També s'ha tractat sobre la Llei d'Urbanisme i, més concretament, sobre el 10% d'aprofitament mitjà destinat a habitatges de protecció oficial. Amb la situació econòmica actual no és viable destinar aquest sòl a habitatge protegit perquè el preu de mercat lliure està en alguns casos per sota. Per això, des de l'Ajuntament es demana poder vendre aquests terrenys per destinar els recursos econòmics que s'obtinguin a inversió.

- Finalment, s'ha parlat de la planta de transferència de residus, per la qual l'Ajuntament està treballant des de fa temps, i de la depuradora comarcal. Sobre aquest darrer punt, s'ha demanat al conseller que es faci una actuació definitiva per part de l'ACA a la llera del torrent del Lluc en el seu pas pels barris del Pèlag i el Puig, ja que hi ha certs problemes d'entollament d'aigua als laterals.

El conseller Recoder ha recollit el que se li ha exposat durant la reunió i ha avançat als assistents que hi ha la possibilitat que alguns dels temes es puguin desencallar .



©2019 Ajuntament del Vendrell