09-19_Marc_HerediaEl jove i reconegut pianista Marc Heredia és el protagonista del segon dels concerts del Cicle de Tardor de l'Auditori Pau Casals del Vendrell. El concert tindrà lloc el dissabte 24 de setembre a les deu de la nit  i el programa que ha preparat per a aquest concert és el següent:

Sonata Hob. XVI 49 en mi bemoll major, de F. J. Haydn; Variations seriouses Op.54, de F. Mendelssohn; 4 Intermezzi, de Jordi Cervelló i Consolations núm. 3 Mephisto Walzer núm. 2, de F. Liszt.

Marc Heredia (Barcelona, 1988) va iniciar els seus estudis de piano a l'edat de tres anys amb la professora Trini Ramírez i va continuar la seva formació amb Cecilio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu, on va concloure el Grau superior amb la màxima qualificació. També va rebre classes del pianista José Enrique Bagaría. Més tard va continuar la seva formació a la Escuela Superior de Música Reina Sofía amb els professors Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner.
Ha realitzat diverses master class amb importants pianistes com Ferenc Rados, Joaquín Soriano, Josep Colom, Joaquín Achúcarro, Pavel Gililov i el director Antoni Ros Marbà.
A l'octubre de 2010 va rebre una classe magistral del pianista Lang Lang, del qual va obtenir consell artístic i professional.
Ha actuat en importants sales com l'Auditori de Barcelona, el claustre de Sant Domènec de Peralada, en festivals com el Fòrum de Santa Cristina d'Aro en el marc de la temporada de música de cambra 2010, el festival de tardor Ribermúsica o els 30 minuts de música a La Pedrera - Masimas Festival. Ha participat amb èxit en concursos estatals i internacionals on ha obtingut diversos premis, entre els quals cal destacar els següents: 2n premi al concurs Premi Ciutat de Berga (1999), 1r premi en la categoria de música catalana contemporània i en la modalitat de cambra al concurs Patronat l'Arjau (2001, 2002, 2003 i 2008, respectivament), 1r premi en el Concurs Instrumental Sant Anastasi de Lleida (2001 i 2003), 2n premi en el Certamen Premis Tutto de COMRàdio (2003), 2n premi en el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes de Lleida (2003, 2004, i 2007), 2n premi en el Concurs Internacional de Piano Ciutat de Carlet (2004), 1r premi i premi del públic en el Concurs Internacional de Piano Eugènia Verdet (2008) i 1r premi en la categoria solista del Concurs Internacional de Joves Intèrprets de Les Corts (2008).
Juntament amb l'activitat concertística habitual, també dedica especial interès a la música contemporània del país. L'any 2009 el compositor Jordi Cervelló li va dedicar l'obra Animato.



©2019 Ajuntament del Vendrell