El regidor de Convivència fa un pas endavant per tal de substituir les polítiques d'acollida de nouvinguts per polítiques d'integració per garantir la cohesió social.

El regidor de Convivència de l'Ajuntament del Vendrell, Jaume Domingo, i el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, han explicat els principals eixos de les respectives regidories per a aquesta legislatura en referència als nouvinguts.

Jaume Domingo ha manifestat que "cal fer un pas endavant en l'atenció als nouvinguts perquè la situació ha canviat. Ara ja no es produeixen entrades massives d'immigració i, per tant, cal canviar l'enfocament de les polítiques de convivència. Fins ara es feien polítiques d'acollida, però ara cal prioritzar les polítiques d'integració".

Segons Domingo, en aquests moments ja hi ha una bona part de població nouvinguda que té el seu projecte de vida aquí. "Per tant, si volem fer una sola comunitat cal que afrontem, de manera decidida, els reptes, les oportunitats i les problemàtiques que comporta el procés d'integració".

Pel regidor de Convivència, cal també evolucionar de les polítiques socials, fonamentades en ajuts, cap a les polítiques de responsabilitat social. Jaume Domingo defineix aquestes polítiques "com aquelles que garanteixen el compliment dels deures, la legalitat, el civisme, el bon veïnatge, l'ús responsable dels serveis i els espais públics, com a eixos principals per garantir els drets de tothom". A més, Domingo creu que és inadmissible que qui no compleix els seus deures cívics i socials tingui els mateixos drets que aquell que sí que ho fan.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, s'ha posat a disposició de tothom "per demostrar les falsedats que PxC explica sobre els ajuts socials als immigrants". Caballero ha garantit que donarà la màxima transparència per tal de combatre rumors que corren entre la població i que la immensa majoria de vegades no són certs.

Jaume Domingo ha manifestat que el Pla Pilot d'integració, el Pla per la Convivència i el Consell per la Convivència són les eines que han de garantir les polítiques de responsabilitat social i integració. Per Domingo, els principals eixos d'aquestes polítiques són "la responsabilitat de tots els ciutadans en el compromís del compliment dels deures i el bon exercici dels drets, el control dels costums o les pràctiques pròpies del lloc d'origen que són molestos, rebutjats o il·legals en el lloc d'acollida, i el civisme, el bon veïnatge i l'ús responsable de l'espai públic i els serveis". Pel regidor de Convivència, aquestes actuacions han de tenir en compte a tothom, tant immigrants com autòctons, i s'han de fonamentar en el treball i l'ús correcte de les prestacions pròpies de l'estat del benestar. "Per això, la implicació de tota la ciutadania del Vendrell és fonamental i el Consell per la Convivència ha de ser l'organisme que la faci possible".



©2019 Ajuntament del Vendrell