08-16_triopuella_webEl Trio Puella de Praga, un dels trios més interessants que hi ha actualment a Europa, actuarà al Festival Internacional de Música Pau Casals el dijous 25 d'agost a dos quarts d'onze de la nit (22:30 h) amb un programa molt elaborat.

El Trio Puella es va establir el 2003 i avui dia és considerat com un dels trios més prometedors de la generació jove de músics. Des del 2005 ha estat assajant sota la direcció del Trio Guarneri de Praga, amb el qual va estudiar al Hochschule für Musik Lucerna de Suïssa els anys 2008 i 2009. El Trio Puella sovint pren part en classes magistrals sota la direcció dels millors professors de música de cambra i habitualment també rep invitacions per actuar en festivals internacionals de música, com La Tardor (Moràvia), els festivals Ema Destinová (República Txeca), Allegro Viu (Àustria), Mecklenburg-Vorpommern (Alemanya), Sarajevo Winter Festival (Bòsnia i Hercegovina) o Les Flâneries Musicales de Reims (França).

També ha participat amb èxit en diversos concursos internacionals: el 2004 el conjunt va ser guardonat amb una menció honorífica al Concurs Internacional Beethoven de Hradec (República Txeca); el 2005 va guanyar el segon premi en el Concurs Maria Yudina Internacional Sant Petersburg (Rússia); el 2006 el segon premi en la ronda final de la Rovere d'Oro Concurs Internacional de San Bartolomeo (Itàlia); i el 2007 el tercer premi en el Concurs Charles Hennen a Heerlen (Països Baixos).

Gràcies a la seva participació en els concursos esmentats anteriorment, el Trio Puella va ser convidat a assistir als cursos de mestratge internacional a Weikersheim (Alemanya), sota la tutela del professor Matthias Kirschnerreit, Jacobsen Volker i el Barri Miro (als EUA), on va ser guardonat amb un premi especial per al millor conjunt de cambra. Va ser seleccionat per participar en la prestigiosa Escola d'Estiu de Mendelssohn a Hamburg (Alemanya) el 2009 i el 2010, on va rebre classes de Niklas Schmidt (Trio Fontenay), Valentin Erben (Quartet Alban Berg), Arnold Steinhardt (Quartet Guarneri), José Kalichstein (Kalichstein-Laredo-Robinson Trio), Menahnem Pressler (Trio Beaux Arts), etc. Al novembre de 2010 Puella Trio va guanyar Bohuslav Martinů Competition a Praga. A més, també va guanyar el primer premi del Festival de Primavera de Praga i el premi de la Societat Txeca de Música de Cambra.

A part de la República Txeca, el trio també ha actuat a Eslovàquia, Rússia, Sèrbia, Hongria, Àustria, Alemanya, Suïssa, Croàcia, Holanda, Bòsnia i Hercegovina, França, Portugal i Itàlia. Al novembre de 2007, el grup va gravar el seu CD d'estrena per al segell ARCODIVA, que inclou composicions de B. Martinů, Shostakovich i A. Schnittke. El CD ha rebut excel·lents crítiques tant en revistes professionals txeques com internacionals (com Harmonie o Gramophone).

El segon CD de Puella Trio, que es va publicar el maig de 2009 pel 80è aniversari del naixement d'en Petr Eben, compta amb dos prestigiosos premis: "Enregistrament del mes" (MusicWeb Internacional de Londres - Juliol 2009) i "TIR Excel·lent" en revisió de registres internacionals.

Des del maig del 2011, el Trio Puella actua sota un nou nom: Eben Trio. El nou nom del conjunt es basa en Petr Eben (1929-2007), un famós compositor txec del segle XX.

El Trio Puella està format per Terezie Fialovà, piano; Roman Patocka, violí, i Markéta Vrbková, violoncel.



©2019 Ajuntament del Vendrell