L'objectiu de la renovació del conveni, subscrit entre l'Ajuntament del Vendrell, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Baix Penedès, és donar impuls a la Borsa Jove d'Habitatge del Vendrell i el Baix Penedès, un servei que l'any 2010 va atendre gairebé 2.000 joves del municipi i la comarca.

En concret, a la Junta de Govern de l'Ajuntament del Vendrell del passat 25 de juliol, es va aprovar establir de nou aquest conveni, mitjançant el qual la Direcció General de Joventut atorgarà una subvenció de 7.500 euros per a l'Ajuntament del Vendrell i de 7.500 euros per al Consell Comarcal.

Les principals tasques de la Borsa, ubicada al Centre cívic L'Estació del Vendrell, són la tramitació d'ajuts públics als joves per a l'accés a l'habitatge; l'assessorament jurídic i tècnic; la captació, recerca i promoció d'habitatges de lloguer; la gestió i coordinació de l'oferta d'habitatges en borsa, i el seguiment de contractes entre propietaris i llogaters. Així, els usuaris d'aquest servei són joves fins a 35 anys de tota la comarca i propietaris d'habitatges que vulguin llogar-los.

L'any 2010, la Borsa d'Habitatge del Vendrell i el Baix Penedès va atendre 146 nous propietaris, va tramitar 96 sol·licituds d'ajuts al lloguer per a joves, 303 sol•licituds de lloguer just, va fer 33 visites a nous pisos visitats, la captació de 13 pisos, la incorporació de 7 pisos a la Xarxa de Mediació pel lloguer social, 1 pis en cessió, 11 pisos llogats de la Xarxa de mediació pel lloguer social i 11 pisos llogats de cessió. Actualment, la Borsa disposa de 24 pisos per llogar al Vendrell.

La regidora de Ciutadania, Eva Moreno, ha valorat molt positivament la tasca que duu a terme la Borsa d'Habitatge, i creu que cal anar adaptant-la a les noves situacions que es produeixen en el mercat actual de l'habitatge. Segons ha explicat Moreno, "avui ens trobem amb un problema que fins ara no teníem: actualment hi ha molta oferta d'habitatges de propietaris particulars que volen posar-los de lloguer a la borsa. Però, en canvi, molts dels usuaris del servei passen per dificultats laborals i econòmiques".



©2019 Ajuntament del Vendrell