11_03_02_TripticComer_02wLa Regidoria de Comerç del Vendrell, en col·laboració amb l'Oficina del Pla de Barris, ha editat un tríptic informatiu per donar a conèixer entre els comerciants de tot el municipi quina és la normativa vigent, marcada per la Generalitat, respecte als seus negocis.

D'aquesta manera, es pretén que els comerços del Vendrell s'adeqüin als preceptes de la normativa vigent que alguns establiments incompleixen "sovint per desconeixement", com ha assegurat la regidora de Comerç, Àngels Turdiu. Aquests incompliments van ser detectats pels tècnics de comerç de la regidoria i del Pla de Barris en un treball de camp previ. Un cop fet un primer esbós del tríptic, aquest es va mostrar a totes les associacions de comerciants del municipi, que van tenir ocasió de fer-hi aportacions. Aquest és un mètode de treball habitual en totes les accions del Pla de Barris del Vendrell, ja que com ha volgut destacar la seva responsable, Mònica Rucabado, "la participació dels agents implicats en cada actuació és important perquè ells són els màxims coneixedors".

Del tríptic "Bones pràctiques al comerç" se n'han editat 2.500 exemplars, que seran repartits per tots els comerços del municipi i esdevindran una eina per tal que els professionals el puguin tenir sempre a mà i consultar en cas de dubte. Els tríptics també es trobaran a disposició dels comerciants a l'Oficina del Pla de Barris, a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga i al CIT.
Algunes de les qüestions que es reflecteixen al document fan referència a aspectes com l'obligatorietat de disposar dels fulls de reclamació i de publicitar-ho; qüestions relacionades amb els tiquets de compra o la indicació dels preus; l'etiquetatge i la rotulació dels establiments; les formes de pagament i també l'obligatorietat d'exposar ben visible els horaris dels establiments fins i tot quan aquests estiguin tancats.
L'objectiu del tríptic és que els comerciants comptin amb una nova eina per millorar el servei que ofereixen als seus clients i "continuar sent el referent comercial de la comarca", com ha destacat Turdiu.
Totes aquestes qüestions es poden consultar en el tríptic d'una manera ràpida i directa i si es necessita més informació, els comerciants hi trobaran la referència de totes les lleis i decrets vigents que regulen la pràctica comercial.

Tríptic "Bones pràctiques al comerç" 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell