DSCN4574wLa regidora de Comerç, Indústria, Turisme i Platges, Àngels Turdiu, ha presentat als agents immobiliaris del Vendrell un nou programa per activar els locals tancats al centre del municipi, una iniciativa que s'emmarca en el projecte del Pla de Barris. Es tracta d'un programa per fomentar l'ocupació, a través de l'establiment de nous comerços, activitats de serveis, de restauració i de lleure, en el locals que estan tancats.

En una primera fase del projecte, l'Ajuntament del Vendrell, gràcies a la tasca desenvolupada per la tècnica de comerç del Pla de Barris, ha elaborat un cens dels locals tancats a la zona del nucli antic. Són més de 180 locals, de dimensions diferents i en desigual estat de conservació.

En la segona fase, que es va presentar ahir a l'Oficina del Pla de Barris, l'Ajuntament divulgarà l'oferta de locals disponibles, de comú acord amb la propietat i els agents immobiliaris, en una web enllaçada amb la web municipal www.elvendrell.net. Aquesta  incorporarà un cercador que orientarà els emprenedors interessats sobre la superfície útil i el preu orientatiu de lloguer dels locals tancats al centre del Vendrell.

A més, l'Ajuntament del Vendrell, a través de l'oficina del Pla de Barris, s'adreçarà als propietaris dels locals tancats que no estan en el mercat de lloguer, divulgant les condicions del programa i la col·laboració professional dels agents immobiliaris que hi participen. A més de la divulgació a la web, es realitzarà una tasca proactiva de visita a emprenedors de comerç al detall, de restauració i lleure que vulguin ampliar la seva activitat o instal·lar-se a la vila.
La iniciativa "El Vendrell activa els seus locals" s'ha desenvolupat a partir de l'experiència de la ciutat de Vic, membre de la Xarxa de Nuclis Antics amb Plans de Barris, a la qual també pertany el Vendrell. A través d'aquesta xarxa, l'oficina del Pla de Barris del Vendrell ha contactat amb els responsables de la iniciativa que fa un any va començar en aquella ciutat i l'ha adaptat, atenent els suggeriments recollits entre els agents immobiliaris.

En la sessió d'ahir, Jaume Angerri, consultor del programa, va recollir els darrers suggeriments dels agents immobiliaris pel que fa al programa. Quant a la web, aquesta podrà ser operativa a partir del mes de desembre, quan ja es recolliran els 50 primers locals que aportaran la propietat i els agents immobiliaris.

D'altra banda, en el mateix acte, la regidora de Comerç, Àngels Turdiu, va informar  els assistents de les millores que ha anat introduint l'Ajuntament del Vendrell en l'agilització de les tramitacions d'obres i per a l'obertura de noves activitats comercials, de serveis, de restauració i de lleure a la ciutat, que han d'ajudar la recuperació econòmica i la creació d'ocupació. Així, el programa "El Vendrell activa els seus locals" servirà també per a un test positiu de les millores en l'agilització de la tramitació de noves activitats econòmiques al Vendrell.

L'Ajuntament del Vendrell confia que la capacitat d'atracció comercial actual del municipi es vegi reforçada amb l'obertura de noves activitats.©2019 Ajuntament del Vendrell