El Vendrell, 13 de gener de 2021 

Avui el regidor de Secretaria, Hisenda, Recursos Humans i Padró, Baltasar Santos, ha fet un repàs d’alguns dels indicadors més rellevants, tant socials com de funcionament de l’Ajuntament, del començament de l’any 2022.

En relació amb el pressupost municipal, és el primer cop que ja està disponible des del primer dia de l’any, cosa que representa una fita històrica. També en relació amb el pressupost del 2022, Santos ha anunciat que “hi haurà una modificació pel fet que la participació de les aportacions de l’estat experimentaran un augment addicional al previst, la qual cosa suposarà un increment d’ingressos de 835.388 euros per sobre del que s’havia pressupostat”.

Respecta a l’ocupació laboral, el nombre de persones aturades al Vendrell al passat mes de desembre es va situar en 2.961 persones, la qual cosa significa la millor dada des de 2007. També s’ha de remarcar que, a diferència d’altres anys, hi ha més estabilitat i menys estacionalitat en l’ocupació (diferència de persones aturades entre agost i desembre).

Pel que fa al nombre d’habitants, el Vendrell inicia l’any amb un nou creixement demogràfic procedent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona fonamentalment. El nombre d’habitants empadronats al Vendrell a data d’11 de gener de 2022 és de 39.965 persones. Aquest creixement continua situant el Vendrell com un dels municipis més atractius per viure-hi.

I en matèria de contractació pública, l’any comença amb els processos de contractació per dur a terme les obres del c/ Cristina Baixa i el Pont de França, el servei d’ajuda domiciliària, la reforma de la pista d’atletisme, el canvi de gespa al camp de futbol municipal del Camí de Roda i el pla d’aparcaments, entre d’altres.

 

©2019 Ajuntament del Vendrell