llei dependencia
 
 
Considerem que relacionar serveis socials amb el fenomen migratori és un gran error. És cert que la integració dels immigrants constitueix un gran repte no tan sols a nivell estatal, si no també a nivell municipal. Però l'objectiu fonamental de la Regidoria de Serveis Socials és donar resposta a totes aquelles accions dirigides a promoure la vida i el desenvolupament de les persones en el seu entorn familiar i social habitual.
 
Amb aquesta nova legislatura ens hem proposat millorar les cobertures dels serveis i prestacions, adaptant-les a les singularitats de l'entorn.
 
Per aquest motiu, ens hem proposat les fites següents:
 
1.      Millorar la promoció i la garantia dels drets dels ciutadans, així com l'equitat en l'accés als serveis i prestacions. L’equip de govern entén que l'atenció social té la missió d'atendre les necessitats socials més immediates, generals i bàsiques de les persones, les famílies o els grups. Per tant, aquesta ha de contribuir a la prevenció de problemàtiques socials, i a la reinserció i integració social de les persones en situació de risc i exclusió.
 
2.      Detectar aquelles necessitats socials que preocupen a la població del Vendrell. Necessitats que repercuteixen en l'autonomia personal i el suport a la dependència. Necessitats que proposen  una millor qualitat de vida personal, familiar i de grup. I finalment, necessitats que milloren les relacions interpersonals, socials i el benestar de la col·lectivitat.
 
3.      Posar els serveis socials a l'abast de tots els ciutadans del Vendrell. Els serveis socials que nosaltres volem són: aquells que s'adrecen especialment a la prevenció de situacions de risc. Els que compensen els dèficits de suport social i econòmic i actuen en situacions de vulnerabilitat i de dependència. I, finalment, els que promouen actituds i capacitats de les persones com a principals protagonistes de llur vida.
 
Des de l'equip de govern som conscients de l'esforç que significa complir amb aquests eixos de treball; per tant, les competències que volem assumir en aquesta matèria són:
 
1.      Crearem una cartera de serveis i un pla estratègic en matèria de serveis socials.
 
2.      Potenciarem i promourem l'ampliació de l'equip de professionals. Donant suport econòmic i tècnic per gestionar de la millor manera possible l'àrea bàsica de serveis socials.
 
3.      Coordinarem el treball amb altres regidories i entitats associatives que actuen en l'àmbit de serveis socials del municipi.
 
4.      Elaborarem programes d'informació i sensibilització, per tal que els programes de serveis socials siguin més propers i l'execució de les seves funcions siguin una resposta a les necessitats localitzades i a les demandes dels ciutadans.   
 
5.      Facilitarem l'accés als serveis i recursos que ofereix la vila del Vendrell, a partir d'una xarxa institucional integrada per diferents serveis, administracions i organismes públics, entitats i altres agents implicats en l'atenció a les persones i a la promoció del territori.
 
6.      I finalment, adequarem els serveis i recursos existents a les noves necessitats, sense crear recursos paral·lels ni duplicar esforços.
 
 

©2019 Ajuntament del Vendrell