05-23_comite_avaluacio_webEl dimarts 22 de maig de 2012 va tenir lloc la reunió del 5è Comitè d'avaluació i seguiment del Pla de Barris. Aquest és un òrgan format per representants de la Generalitat, de l'Ajuntament, de les entitats del barri i per veïns. La sessió d'ahir va estar presidida per Carles Sala, secretari d'Habitatge i Millora Urbana.

Tenint en compte que el finançament del Pla de Barris és a parts iguals entre Generalitat i Ajuntament, una de les funcions d'aquest Comitè és fer el seguiment de les actuacions realitzades i del pressupost.

 

Per donar compliment a aquest seguiment, l'Ajuntament del Vendrell va presentar la memòria i la previsió de les activitats i del pressupost del Pla de Barris des de la darrera sessió del Comitè, que va ser a l'octubre de 2011.

Actualment el Pla de Barris del Vendrell es troba dintre els sis primers mesos de la pròrroga sol·licitada per a dos anys (fins al 31-12-2013) Pel que fa a les previsions dels programes de transformació urbana, l'Ajuntament va posar de manifest que la decisió de la Generalitat de Catalunya de congelar temporalment les aportacions corresponents al 50% de les inversions implica que obres com la passera sobre la riera de la Bisbal en aquests moments es trobin aturades.

Pel que fa als programes socials, l'Ajuntament del Vendrell considera que és una prioritat atenint-se a la difícil situació en la qual ens trobem immersos, i és per aquest motiu que desitja donar continuat a tots els programes i accions que actualment s'estan desenvolupant des de diferents regidories, tot i que perquè sigui així es depèn, en bona part, d'altres subvencions com les del programa "Treball als Barris" o dels Plans d'Ocupació, dels quals encara no ha sortit la resolució.

Ramon Botey, cap de l'Oficina de Gestió de Barris amb Projectes, va anunciar que tot just el mateix dia la Generalitat aprovava la modificació del Decret de la Llei de Barris, mitjançant la qual és possible demanar 4 anys més de pròrroga per a qualsevol projecte, no solament per als de "pedra" com es proposava inicialment.

En la sessió d'ahir també es van presentar de forma especial, per les seves característiques i contingut, dues de les campanyes que estan a punt d'encetar-se dintre del programa de dinamització de comerç: les Jornades sobre franquícies i la segona campanya conjunta de comerç dintre la Xarxa de Nuclis Antics amb Pla de Barris.

De la jornada de franquícies, organitzada conjuntament L'EINA Espai Empresarial, la Regidoria de Promoció Econòmica i el Pla de Barris, se'n va donar informació en la roda de premsa feta el mateix 22 de maig.

Pel que fa a la segona campanya conjunta de comerç, l'Ajuntament del Vendrell enguany continua liderant el grup de treball de la xarxa de nuclis antics amb Pla de Barris. Enguany hi participen 12 poblacions de tot Catalunya, territorialment força escampades.

El proper dimarts 29 de maig, el Departament de Territori i Sostenibilitat acollirà la jornada de presentació d'aquesta campanya, la qual anirà a càrrec de l'oficina del Pla de Barris del Vendrell i estarà adreçada a tots els municipis amb Pla de Barris al seu nucli antic.

Divendres passat, la Regidora de comerç i el president del CIT van fer un tall de veu per anunciar la posada en marxa de la campanya, ja que s'estan visitant tots els comerços del nucli històric per oferir la participació en aquesta campanya, que serà de l'1 al 22 de juny.

 

©2019 Ajuntament del Vendrell