El Vendrell, 8 d’abril de 2024

Divendres 19 d’abril, a les 19 h, s’obriran les portes de la Sala Portal del Pardo per poder gaudir de l’exposició ”Essencials (...) Un quart d’una”.

Amb aquesta exposició, la Sala Portal del Pardo segueix mantenint el seu compromís amb la creació artística i es reivindica amb el projecte Essencials (...), una acció artística de producció pròpia de la sala, que manifesta la capacitat de la cultura i de l'art per crear nous imaginaris, un motor de canvi per repensar el món. En aquesta ocasió, l’exposició s’emmarca en l’Any Guimerà i el seu nom està relacionat amb l’hora de la mort del poetat i dramaturg: a un quart d’una de la tarda, del 18 de juliol de 1924.

Diferents artistes i creadors participaran en la mostra per oferir una mirada més d’Àngel Guimerà i rellegir-lo amb un llenguatge del segle XXI. A través de la música, l’escriptura, la pintura, l’audiovisual… es crearà un univers simbòlic i guimeranià, que comptarà amb la participació de Marina Durany (instal·lació), Èdgar Toldrà Jordà (creació audiovisual), Ignasi Blanc (il·lustració), Laia M. Llobera (escriptura), Josep Garcia Marsal (pintura), Sílvia Isach Saumell (holograma), Ismael Muñoz “Zim” i Arturo Torres “Art2” (cançó), Encarna Laínez Robert (interpretació), Escènic Baix Penedès (performance), Arts visuals Baix Penedès (instal·lació), Selena Gibert Vilardell i Jordi Romeu Gual (mural), i Joaquim Sicart Bertran (fotocomposició / collage).

Al llarg del període en què estarà oberta l’exposició es faran les activitats següents:

Del 12 d’abril fins al dia de la inauguració, de 17 h a 20 h, es podrà veure el procés de creació del mural a càrrec de Selena Gibert Vilardell i Jordi Romeu Gual.

Dissabte 27 d’abril, a les 12 h, i divendres 7 de juny, a les 19 h, es farà el taller “Guimerà amb paraules d’avui”, a càrrec d’Encarna Laínez.

I dimecres 8 de maig, a les 18 h, Escènic Baix Penedès farà una representació de l’enterrament d’Àngel Guimerà.

Més informació

Pàgina web https://museus.elvendrell.net/sala-portal-del-pardo/

IG @salaportaldelpardo



©2019 Ajuntament del Vendrell