El Vendrell, 31 de gener de 2024

Una coproducció amb el TNC, punt de partida de la nova programació del primer semestre del 2024 del Temporada

La programació del Temporada arrenca aquest febrer amb un conjunt de propostes culturals de teatre i música al Teatre Àngel Guimerà (TÀG) i a l'Auditori Pau Casals, dirigides a diversos públics, i amb el darrer tram enfocat al centenari de la mort d’Àngel Guimerà.

La primera cita és una coproducció del Temporada amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i Teatres en Xarxa. Serà el divendres 16 de febrer, i tindrà una aforament limitat a 250 persones, ja que els assistents tindran auriculars per a viure més intensament l'escenificació de l'obra. Adreçada a un públic adolescent, 'La Festa' ens endinsa a l’interior de les habitacions de sis adolescents amb el seu desordre físic i vital. Els joves seran testimoni privilegiat de les seves confessions més íntimes, del relat de les seves primeres experiències sexo-afectives, de les seves pors i els seus desigs. De mica en mica i des de la intimitat de les seves habitacions, aniran desgranant les seves experiències. Totes elles tenen en comú un lloc, un espai, una festa... 'La Festa' planteja situacions complicades entorn de la sexualitat que envolten els adolescents de la nostra societat i com ells mateixos les encaren i les processen. Però després d’unes experiències complicades, “Com és la festa que desitgem?”, es pregunten els protagonistes.


Dissabte 24 de febrer l'Auditori Pau Casals gaudirà de la majestuositat d'una orquestra i coral, interpretant 'La Gran Missa en do menor' de Mozart. Inacabada, es considera, juntament amb el Rèquiem, l’obra religiosa més gran i espectacular de l’autor. Serà interpretada per l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48 i la Coral Polifònica de Vilafranca.

Dissabte 2 de març, 'The Party' arriba al TÀG, amb un conjunt d'actors i actrius reconeguts, que protagonitzen un dels darrers èxits teatrals de la cartellera barcelonina. Es tracta d'una comèdia de converses creuades entre amics sobre dilemes vitals que giren entorn de tota mena d'assumptes: de la necessitat d'un bon sistema nacional de salut, de la perillosa dicotomia entre sanitat pública i curanderisme, de la fe religiosa, de l'ateisme, de la mentida dels jocs financers de la vida, etc...

L'endemà diumenge 3 de març, a l'Auditori Pau Casals, hi haurà una cita per al públic familiar amb l'espectacle 'El Pony Menut', la versió per a totes les edats del grup El Pony Pisador. El projecte neix per demanda popular, amb un concert adaptat als ritmes i els horaris dels nens i nenes, amb un espectacle de format més senzill i més proper, perquè puguin gaudir d’un concert que atengui directament la seva manera d’escoltar música. Sempre amb el segell únic i original d'El Pony Pisador.

Dissabte 9 de març torna la cita amb el jazz a l'Auditori Pau Casals, amb 'ORGAN_IZING XL featuring Michel Pastre'. Es tracta d'una proposta musical dedicada a homenatjar el so clàssic d'organ trio, amb orgue, guitarra i bateria, que tan popular va ser entre els anys 50 i 70, prenent com a referència grans músics del jazz, blues, gòspel i funk. Per a aquesta ocasió el grup es posa la talla XL, amb incorporació d’una secció de tres vents per donar encara més energia i color a la proposta, i amb la col·laboració del saxofonista francès Michel Pastre.

Dissabte 16 de març, el TÀG acull 'L'illa deserta', de Marc Artigau, amb Miki Esparbé i Maria Rodríguez. Ella treballa en un banc i pintava grafits per la ciutat. Ell és repartidor a domicili i somia en ser actor. Ella i ell ens expliquen com van ser, com són i com seran, ara que una trobada fortuïta, tancats dins d’un ascensor, els pot canviar (o no) l’existència per sempre. Què t’enduries a una illa deserta? Una vida explicada des del principi fins al final, tenint en compte totes les possibilitats, totes les variables.

El primer dissabte d'abril, dia 6, arriba 'L'auca del senyor Esteve', precisament al Teatre Àngel Guimerà (TÀG), on s'hi realitzar un dels tres càstings que van donar lloc al programa de TV3. L’espectacle és el resultat del procés de creació que s’ha pogut veure a “La Puntual”, la segona temporada de l’exitós programa “El Llop”. 'L'Auca del senyor Esteve' és una obra modernista, en la qual es poden veure reflectits tots els valors de la societat d'aquella època, i està dirigida pel reconegut Àngel Llàcer, amb música de Manu Guix i dramatúrgia d'Enric Cambray.

Dissabte 20 d'abril, a l'Auditori Pau Casals, el músic Joan Rovira oferirà la seva gira 10 anys 'Peix Sense Espina', i ho celebra, juntament amb la seva banda, amb una gira de concerts en què recupera les primeres cançons que el van fer guanyar el Premi Enderrock a l’Artista Revelació (2014) i que el va donar a conèixer. 10 anys de molts concerts i d’una gran revolució musical a través dels quatre discs publicats.

Diumenge 28 d'abril, al TÀG, l'espectacle familiar protagonitzat per 'La Tresca i La Verdesca' comptarà també amb la grandesa de la ContraOrquestra (de l'escola Contrapunt) per crear una experiència musical captivadora: unes melodies fresques i autèntiques fusionades en una simfonia única en què la música s’enlaira entre notes i acords. 'Apis Simfònica' no és simplement un concert,  s'uneix la grandesa de la música clàssica per teixir una experiència singular per a tots els amants de la música.

Diumenge 12 de maig comença la recta final d'aquesta programació del Temporada, íntegrament dedicat al centenari de la mort d'Àngel Guimerà. El Grup de Teatre Inestable del Vendrell seran els encarregats d'iniciar aquest últim tram, amb 'Arran de terra'. Aquesta obra, que reflecteix la vida acomodada de primers del segle passat, amb enganys i doble moral, els Inestables l’han passada pel sedàs i l’han feta una mica més desenfadada i, sobretot, desdramatitzada.

Divendres 17 de maig, també al TÀG, l'alumnat del Batxillerat Artístic de l'Institut Baix Penedès interpretaran 'De la vida i de la mort…'. Un espectacle que confronta les obres de dos poetes radicalment diferents. D'una banda, Joan Salvat-Papasseit, el poeta de l'amor i del vitalisme, de l'entusiasme i dels colors; i de l'altra, l'obra poètica romàntica i gòtica d'Àngel Guimerà, plena de foscor i imatges terrorífiques. El 2024 és l'Any Guimerà i també l'Any Salvat-Papasseit, i és per aquest motiu que  l'#escenicbaixpenedes construeix una obra escènica en què la poesia i la cançó prenen tot el protagonisme.

I ja per finalitzar, diumenge 19 de maig, el Grup de Teatre de La Cumprativa de Llorenç del Penedès, amb dramatúrgia de Neus Oliveras i direcció de Rosa Andreu, interpretaran 'Mosaic de passions'. Dos personatges de Guimerà, Baldirona i Tomasa, ens acompanyen per oferir-nos un tast guimeranià. Les dues no es queden indiferents, ni davant la temàtica de les escenes, ni amb la presència, encara que sigui indirecta, del dramaturg. Dins del marc d’una obra coral, l’autora d’aquest muntatge teatral entrellaça personatges i fa reviure escenes, on la temàtica incideix essencialment en un gran tema: la passió amorosa.

La programació d'enguany seguirà oferint funcions accessibles en quatre dels espectacles, 'La festa', 'L'illa deserta' i 'L'auca del senyor Esteve', en els quals es comptarà amb servei de subtitulació, audiodescripció, bucle magnètic individual i so amplificat amb auriculars. En el cas de 'The Party', es comptarà amb so amplificat amb auriculars.

Es manté activa també la promoció «Temporada 3.0», pensada per a persones joves d'entre 15 i 30 anys, empadronades al Vendrell, que podran obtenir les entrades per l'import de 3 € (al web www.temporada.cat podran aplicar el codi promocional T3).

També es segueix apostant pel Cangur de Temporada: un taller artístic infantil mentre l'adult gaudeix del teatre. Un servei gratuït dins del mateix teatre per als infants de 5 a 12 anys de les famílies assistents. S'hi realitzarà activitat teatral per endinsar-se al món del teatre. Al comprar l'entrada, cal enviar un correu a igualtat@elvendrell.net o trucar al 636801149. Estarà disponible per a les obres The Party, L'illa deserta, L'auca del senyor Esteve i Arran de Terra.

Continuen també els packs de descomptes per a les persones que volen comprar entrades per a més d'un espectacle. Són els abonaments +3 (30% descompte al comprar de 3 a 4 espectacles), l’abonament +5 (35% descompte al comprar de 5 a 8 espectacles),  l'abonament total (9 espectacles amb un 40% de descompte), i l'abonament jove (50% de descompte per a menors de 25 anys, per a la compra de 3 o més espectacles).

Les entrades estan numerades i es posen a la venda el proper divendres 2 de febrer, a partir de les 10 del matí a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, el mateix dia,  a la recepció de l'EMMPAC, i tots els divendres no festius, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell