El Vendrell, 10 de gener de 2024

El Premi Teresina Martorell del Vendrell arribarà aquest 2024 a la seva 12ena edició i s’atorgarà dins dels actes del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Per això ja s’ha obert el termini perquè la ciutadania, persones o entitats, puguin presentar candidatures per al 12è Premi Teresina Martorell, exposant la seva candidata i els motius i/o mèrits pels quals la presenten. En concret, les propostes es poden fer arribar a través del correu electrònic premiteresinamartorell@elvendrell.net fins al 9 de febrer.  

El Premi Teresina Martorell té per objectiu posar en valor la figura de la mestra i pedagoga Teresina Martorell i, alhora, reconèixer i fer més visible la tasca realitzada per dones en qualsevol àmbit social i que hagin treballat o treballin al Vendrell, projectant el nom de la vila ja sigui a escala local, nacional o internacional.

De les propostes presentades, seran les persones que integrin la Comissió del Premi les encarregades de valorar quina és la candidata escollida per ser distingida amb el 12è Premi Teresina Martorell.

Les bases del Premi Teresina Martorell es poden consultar al web municipal.

Teresina Martorell i Fons (1890-1984) fou mestra, pedagoga, educadora i avançada al seu temps. Reconeguda al municipi per treballar de manera ferma, amb dedicació i entrega. Una dona imprescindible i decisiva per tirar endavant la història del Vendrell. 

L’any 1996 l’Ajuntament del Vendrell va crear el premi Teresina Martorell i va posar el seu retrat a la galeria de fills i filles il·lustres que hi ha a les escales de l’Ajuntament.

 

Memòria Històrica- Premi Teresina Martorell

1996- Anna Serra Benavent

1997- Maria Carme Cardó Soler

1998- Dolors Magriñà Romeu

1999- Maria Pau Trayner Vilanova

2000- Gna. Graciana (en representació de les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes)

2001- Carlota Baldrís Rafecas

A partir d’aquest any es va fer bianual:

2003- Dones del col·lectiu de voluntàries de Càritas del Vendrell

2005- Maria Valldosera Güixens

2007- Remei Estéban Nin

A partir d’aquest any es farà anual:

2022- Montserrat Caralt Güixens

2023- Maria Ramon Caballé



©2019 Ajuntament del Vendrell