El Vendrell, 24 de novembre de 2023


Aquest divendres 24 de novembre l’Ajuntament del Vendrell ha acollit una reunió dels regidors de Seguretat Ciutadana del Vendrell, de Vilanova i la Geltrú i de Vilafranca del Penedès per posar en comú les principals problemàtiques que registren aquests tres municipis en matèria de seguretat ciutadana.  A la trobada també hi han assistit els caps de les respectives Policies locals.

En paraules del regidor de Seguretat Ciutadana del Vendrell, Christian Soriano, “la reunió neix de la voluntat de compartir sinèrgies, teixir aliances i intentar donar respostes conjuntes a problemes globals i locals que pateixen els nostres municipis, que tant  sociològicament com demogràficament són molt similars”.

En acabar la reunió, els representants del Vendrell, Vilanova i Vilafranca han expressat com a principal reivindicació la necessitat que la Conselleria d’Interior incrementi els efectius de Mossos d’Esquadra a les respectives àrees bàsiques policials.  En aquest sentit, Soriano ha explicat que “malgrat que sabem que la Conselleria ha estat treballant en els últims mesos en aquesta línia d’ampliar les plantilles de Mossos, cal que aquest increment es faci efectiu al més ràpidament possible”.  

Els tres regidors han coincidit que el creixement demogràfic que han experimentat els tres municipis i les comarques en els últims anys fa “urgent” una major dotació de Mossos d’Esquadra, ja que les plantilles actuals no estan degudament dimensionades en relació a la població que han d’atendre.

El regidor de Vilanova i la Geltrú, Julio Ruiz, ha valorat positivament aquesta primera trobada dels tres municipis “per trobar vies que ens permetin poder intervenir en la seguretat de manera més eficient i eficaç”.

De la seva banda,  el regidor de Vilafranca del Penedès,  Ramon Zaballa, ha destacat el fet que els tres municipis “ tinguin la seguretat ciutadana com una de les seves prioritats”.

Un exemple d’això, ha dit, “és el compromís dels tres ajuntaments de dotar les nostres policies locals dels recursos humans i materials suficients”.

Segons han coincidit els regidors “les principals problemàtiques comunes dels tres municipis són l’increment de la criminalitat i dels actes delictius així com les ocupacions delinqüencials”.

Els responsables del Vendrell, Vilanova i Vilafranca han valorat molt positivament aquesta primera trobada i s’han emplaçat a repetir-la de forma semestral. En concret, ja s’ha establert que la propera es durà a terme a Vilafranca del Penedès. La voluntat és que s’hi vagin posant en comú experiències i iniciatives que serveixin per millorar la seguretat ciutadana als tres municipis.



©2019 Ajuntament del Vendrell