El Vendrell, 21 de novembre de 2023

Ahir, a la tarda, a la Casa Museu Àngel Guimerà, es van donar a conèixer els actes de la commemoració d’aquest any del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones organitzada per l’Ajuntament del Vendrell.

La regidora de Feminismes i Drets LGBTIQ+, Silvia Vaquero, va destacar que “aquest any 2023 ha estat un dels més sagnants amb 52 víctimes de violència de gènere a tota Espanya, 9 de les quals a Catalunya, i per tant cal més conscienciació i sobretot arribar a la gent més jove amb l’objectiu d’erradicar aquest tipus de violència”.  

Els actes són els següents:

-24 de novembre, a les 11:00 h, a la plaça Nova

Lectures dramatitzades de textos d’Àngel Guimerà, a càrrec de l’alumnat dels instituts i el Centre de Formació d’Adults del municipi.

-25 de novembre, a les 11:00 h, a la plaça Vella, ACTE INSTITUCIONAL

L’acte estarà conduït per Yasmina Cánovas, que ha estat nominada al Premi Nobel de la Pau 2024, i comptarà amb la participació de persones vinculades amb l’esport i la cultura locals. D’aquesta manera, es vol fer un reconeixement a la contribució d’aquests dos àmbits en l’avenç en la sensibilització i l’erradicació de les violències que pateixen les dones. La lectura de la declaració institucional anirà a càrrec de Laia Cid Segura, Magda Gual Lleó, Maria Usón Virgili i Jordi Pizarro Ustrell.

Tot seguit, Jaume Ramon Pinto i Eduard Fernández Lajas, membres del grup Porland’s, interpretaran la cançó “Días señalaos”.

I per acabar aquest acte amb un gest simbòlic, es durà a terme la marxa “5,2km. Ni una més”, en record de les 52 víctimes de violència de gènere a Espanya aquest 2023.



©2019 Ajuntament del Vendrell