04-10 acte solidari pqpi cartell webEl proper divendres 25 d'abril, a les 20 h, a la plaça del Tívoli, tindrà lloc un acte solidari organitzat pel PQPI del Vendrell.

El PQPI (Pla de Qualificació Professional Inicial) és un programa que facilita als joves que han acabat l'educació obligatòria sense aconseguir el graduat en secundària que es tornin a incorporar a l'àmbit formatiu per reorientar el seu futur. Els PQPI ofereixen formació teòrica i pràctica en matèries instrumentals bàsiques, en tutoria i orientació personal, professional i laboral, i en matèries específiques de cada especialitat, incloent un període de pràctiques en empreses que es realitza de manera general des del mes de març fins al juny. Al Vendrell s'imparteixen dues especialitats: un d'auxiliars de reparació i manteniment de vehicles lleugers i un altre d'auxiliars en vendes, oficina i atenció al públic.

Els alumnes d'aquesta última especialitat són els que s'encarreguen de l'organització d'aquest acte solidari, que consistirà en una desfilada amb roba cedida per diversos comerços del Vendrell, i en el qual també tindrà lloc la presentació d'un gat hidràulic específic per a motos creat pel mòdul de mecànica.

Tot plegat s'emmarca en un projecte integrat, incorporat dins del currículum del PQPI, en el qual els alumnes posen en pràctica l'aprenentatge teòric desenvolupat fins al passat mes de març, ja que l'organització d'aquest acte suposa fer una comanda, crear un logo, dissenyar un cartell, atendre el públic, etc.

La directora del PQPI del Vendrell, Maria Aragonès, ha explicat que serà una manera de donar a conèixer aquest programa educatiu a la població del Vendrell i, alhora, també serveix per motivar l'alumnat a treballar-hi perquè al final hi veuran un resultat aplicat a un cas real.

El regidor d'Educació, Kenneth Martínez, ha valorat molt positivament aquesta pràctica real d'aprenentatge i el fet que sigui solidari, per la qual cosa es demana a la població que vagi a gaudir d'aquest acte per veure la feina que s'està fent des del PQPI i per a una bona causa.

Els beneficis de la barra de bar que hi haurà a l'acte es donaran a la Regidoria de Serveis Socials per poder destinar els diners als seus programes i ajuts.



©2019 Ajuntament del Vendrell