04-30_Trobada_Alcaldes4wEls Cellers Avgvstvs Fòrum van ser l'escenari, el passat dimarts 30 de maig, de la 2a trobada d'alcaldes del Penedès promoguda per la Fundació Pro Penedès. El tema de debat d'aquesta jornada va ser "El turisme, nexe del territori penedesenc" i va comptar amb la presència de l'alcalde del Vendrell, Benet Jané; l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, a més de la subdirectora general de programació turística de la Generalitat, Carme Rubió.

La trobada va aplegar també prop d'un centenar d'assistents, principalment, empresaris del sector turístic; alcaldes i regidors de poblacions de la zona com Cunit, Calafell, Sitges, Torrelavit o Olèrdola, i associacions i gremis empresarials, a més de representants de diverses entitats relacionades amb la promoció de la gastronomia, la cultura i el paisatge del Penedès.
Tots els ponents de la jornada van coincidir en la necessitat que les comarques penedesenques uneixin esforços per esdevenir un producte turístic més competitiu i diferenciat, potenciant, això sí, les particularitats de cadascuna. La subdirectora general de Programació Turística de la Generalitat, Carme Rubió, va ressaltar la necessitat de potenciar l'enoturisme de manera que no només sigui un complement de la destinació turística, sinó el motiu principal del viatge. Segons Rubió, "l'enoturisme és un producte que cal començar a posicionar en el mercat internacional i, per això", va dir, "es fa imprescindible la col·laboració entre el sector públic i privat".
L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, es fa referir a les "enormes possibilitats" que tenen les comarques penedesenques, sempre que siguin capaces de saber adaptar-se al seu potencial, ja que aglutinen una oferta molt completa, que engloba el turisme d'oci i platja, el turisme termal, el rural, l'enoturístic i el cultural. Com a exemple de públic potencial, el batlle vendrellenc va citar el cas del turisme rus, que cada vegada reclama una oferta turística més àmplia, que va més enllà de l'oci en sentit estricte.

De la seva banda, Pere Regull, alcalde de Vilafranca, també va remarcar la voluntat de col•laboració entre els territoris de l'àmbit Penedès i una clara aposta per reforçar-lo, coordinant les cultures turístiques, fent un projecte comú i especialitzat alhora. Per Pere Regull, però, primer caldria resoldre temes pendents com ara la consecució de l'àmbit Penedès i tenir una cura adequada del producte turístic, articulant correctament indústria i paisatge.

Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova, també va coincidir en la necessitat que el "Gran Penedès" disposi d'un producte diferenciat i va advocar per una imprescindible col•laboració entre el sector privat i el públic, així com per la vertebració del territori, tot recordant que els territoris penedesencs tenen moltes coses en comú.



©2019 Ajuntament del Vendrell