02-13_obres_escola_marta_mata_08_webAhir al migdia es va fer l'acte oficial d'inici de les obres de l'escola Marta Mata, que va ser presidit per l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, i per la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, M. Àngels González.

El nou edifici, que serà d'una sola planta i que estarà a punt per al proper curs escolar, s'ubicarà al c/ Barcelonès, a l'altura de la rambla de Josep Cañas, en un solar de 8.000 metres quadrats. La construcció, a càrrec de l'empresa Teyco, es farà amb un sistema innovador, el modular industrialitzat, i està previst que finalitzi entre els propers mesos de maig i juny. El nou centre escolar acollirà els alumnes de l'escola Els Còdols i de l'escola Marta Mata, actualment en instal·lacions provisionals, que se fusionaran a causa de la davallada de la població infantil al municipi.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va manifestar que "amb l'esforç de tots s'ha aconseguit fer realitat una llarga reivindicació dels docents i les famílies per tal de dotar d'un edifici definitiu les escoles de primària que es troben en instal·lacions provisionals". L'alcalde va agrair la paciència de la comunitat educativa dels dos centres, que en un dels casos "ja feia set anys que esperava aquest moment". D'altra banda, Benet Jané també va agrair l'esforç de la Generalitat que, tot i les dificultats econòmiques, tira endavant la construcció de dues escoles a la demarcació de Tarragona i una és al Vendrell.

La directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament, M. Àngels González, va explicar que un dels primers temes que es va trobar sobre la taula ara farà dos anys, en el moment del seu nomenament, va ser la construcció de l'escola Marta Mata del Vendrell, en una època en què es preveia una austeritat pressupostària que suposaria una aturada de les construccions. Tot i això, M. Àngels González va explicar que "en una reunió amb representants de l'AMPA de l'escola Marta Mata ja es va fixar com a horitzó per a la posada en funcionament del nou edifici el curs 2013-2014, un termini que ara es veurà acomplert amb aquest inici de les obres". La directora del Serveis Territorials d'Ensenyament també va fer esment que "la davallada de la població escolar en el municipi i el plantejament de la fusió de dues escoles també ha ajudat a poder dedicar més esforços per prioritzar aquesta construcció".

Amb el nou edifici de l'escola Marta Mata, al Vendrell quedarà tancat el tema de construcció de centres educatius i ara només caldrà dedicar recursos per millorar l'oferta educativa i per aconseguir millors resultats acadèmics.



©2019 Ajuntament del Vendrell