07-11_rp_unvendrell_peratothom01_webAhir al matí, a les dependències municipals del carrer del Quarter, el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, va presentar la guia Un Vendrell per a tothom. La presentació va comptar amb la presència de la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social, Anna Solé.

La guia, amb il·lustracions de Jordi Beltran i guió de Toni Gallardo, té un format de còmic i té com a objectiu desmuntar els rumors que corren sobre el fet que els nouvinguts reben més ajuts que els autòctons. També es pretén deixar ben clar que els Serveis Socials atenen persones sense tenir en compte la nacionalitat i que "no és veritat, per exemple, que es regalin cotxets de nadons als immigrants estrangers", va destacar el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell.

Aquesta guia anirà acompanyada d'un reedició i actualització del pòster "Normes bàsiques per a la convivència ciutadana" i per l'emissió de programes realitzats per Televisió el Vendrell en què els nouvinguts expliquen la seva experiència d'integració a la societat d'acollida.

Aquest projecte s'emmarca dins del Pla pilot d'immigració. En aquest sentit, Anna Solé va reconèixer la bona feina que s'està fent al Vendrell i va encoratjar l'Ajuntament del Vendrell perquè continuï duent a terme accions d'aquest tipus, per a les quals tindrà el suport de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, va recordar que a través d'aquest Pla "s'està treballant en projectes per a tothom i no exclusivament per als nouvinguts". Caballero també va remarcar que el més important és tenir la voluntat de tothom de tirar endavant i convertir el Vendrell en un lloc per viure amb convivència i cohesió social.

Aquestes guies es repartiran a les entitats, associacions, comunitats de veïns i escoles del municipi. Pel que fa als centres escolars, el regidor de Serveis Socials va explicar que està previst que a l'inici del proper curs es facin xerrades adreçades a nois i noies de 5è, 6è i secundària "per tal d'explicar-los la realitat tal com és i neutralitzar els rumors que corren, ja que és un col·lectiu que conviu amb companys de diferents nacionalitats i és molt important treballar amb ells els temes que tenen a veure amb la convivència i la cohesió social".

 



©2019 Ajuntament del Vendrell