05-24_regidor_ocupacioEntre els anys 2010 i 2011 un total de 187 empreses s'han creat amb el suport del Servei d'Assessorament per a la creació d'empreses de L'Eina. Tot i la crisi econòmica, el nombre d'empreses creades s'ha mantingut. Concretament, l'any 2010 es van crear 94 empreses, mentre que durant el 2011 se'n van crear 93.

Durant aquest període, els tres principals sectors de creació de nous establiments al Vendrell han estat els comerços de productes alimentaris, el sector de la restauració amb bars, cafeteries, restaurants i els establiments de perruqueria i tractament de bellesa. Encara que la creació d'empreses s'ha mantingut a un nivell semblant, altres serveis d'assessorament han augmentat notablement, com és el cas dels promotors que s'han atès. El passat 2011 es van aconsellar 606 promotors, un 23,8% més respecte a l'any 2010.

 

També hi ha hagut un increment dels nous projectes presentats a L'Eina i assessorats pels professionals de l'Espai Empresarial. D'aquesta manera, els nous projectes de creació d'empreses han crescut un 19,3% respecte a l'any 2010, i han arribat a un total de 223.

Kenneth Martínez, regidor responsable de L'Eina de l'Ajuntament del Vendrell, ha volgut destacar la importància d'aquest servei d'assessorament a l'hora de crear noves empreses: "Cal que els emprenedors i els promotors de nous negocis rebin una atenció directa i especialitzada per accelerar al màxim la creació de noves empreses que generin riquesa. L'Eina Espai Empresarial és una de les prioritats principals, ja que cada empresa que neix aporta la creació de nous llocs de treball. Alhora, és important donar el suport assistencial necessari per tal d'analitzar la viabilitat d'aquestes empreses, de forma prèvia a l'inici de les seves activitats, amb l'objectiu de fomentar que es posin en marxa empreses potencialment factibles i viables".

En aquest sentit, cal destacar que entre el 2010 i el 2011 s'han generat 320 llocs de treball al Vendrell gràcies a la creació d'aquestes empreses impulsades per emprenedors en col·laboració amb L'Eina.

S'incrementa l'atenció de nous emprenedors a L'Eina Espai Empresarial

La realització de seminaris, tallers i cursos per ajudar els emprenedors a crear les seves empreses es van duplicar el 2011 respecte a l'any 2010. D'aquesta manera, durant el 2011 s'han realitzat un total de 78 tallers (el 2010 en van ser 37). Aquesta dada representa un augment del 110%. Una altra xifra destacable de la tasca realitzada a L'Eina és que durant el 2011 es van registrar un 21% més d'usuaris que l'any anterior; a més, un 23% més dels nous projectes demanaven assessorament, informació i orientació en aquest espai.

El cicle Fem Empresa ha estat un altre dels programes formatius en què L'Eina ha notat un major interès dels empresaris i emprenedors per participar-hi. En aquest sentit, s'ha duplicat el nombre d'empreses participants, que ha arribat a 1.045. També s'han incrementat el nombre d'hores i cursos d'aquest cicle respecte a l'any 2010. Gràcies a aquestes noves empreses vinculades amb L'Eina, durant el 2011 s'han creat 150 llocs de treball nous al Vendrell.

Kenneth Martínez, regidor responsable de L'Eina, ha volgut destacar que "en aquests moments, l'emprenedoria és una sortida possible per a moltes persones que tenen una bona idea per muntar un negoci però que no saben com posar-lo en marxa. L'Eina Espai Empresarial aporta les solucions i l'orientació necessàries perquè aquesta persona emprenedora i la seva empresa arribin a bon port. Durant el darrer any, s'ha donat feina a 150 persones gràcies a les empreses nascudes a L'Eina".

L'Eina Espai Empresarial és un servei de l'Ajuntament del Vendrell que dóna suport a la creació d'empreses i al creixement empresarial del Vendrell a través d'un catàleg complet de serveis, com per exemple, cursos de formació empresarial, informació i assessorament divers, així com un viver d'empreses a la disposició dels nous emprenedors i empreses. Cal remarcar també el suport que ofereix la Xarxa Emprenedora als nous emprenedors a través del mentoratge.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell