12-21_carnaval_webLes noves bases de participació de la Rua de Carnaval del Vendrell del 2012 s'han presentat amb algunes novetats respecte a l'any anterior. La més destacada és la prohibició del consum i subministrament d'alcohol durant la concentració i durant la Rua de Carnaval.

En concret, a les noves bases presentades per l'Ajuntament del Vendrell i la nova Comissió de Festes de la vila, es pot llegir: "Per tal de millorar la imatge de la Rua i complir la legislació actual vigent en matèria de consum d'alcohol al carrer i per a menors, queda totalment prohibit consumir i subministrar begudes alcohòliques durant la concentració prèvia a la Rua i durant la Rua de Carnaval".

Amb aquesta mesura es volen evitar els comportaments que afecten directament la imatge de festa familiar i dirigida al públic de totes les edats que té la Rua de Carnaval del Vendrell. A la vegada, aquesta nova mesura s'ajusta al marc legal vigent en matèria de consum d'alcohol al carrer i per a menors.

A les bases també s'informa els participants que "l'incompliment d'aquest punt comportarà l'exclusió de la carrossa o comparsa de la Rua i el no-cobrament de la subvenció dedicada a aquests grups", a més de la possible denúncia dels fets a l'autoritat competent perquè adopti les mesures que marca la legislació vigent.

L'altra novetat destacada de les noves bases de participació és l'ajustament de les subvencions municipals que rebran les carrosses i les comparses que participin en la Rua de Carnaval. En concret, es destinaran 100 euros de subvenció a les carrosses i 50 euros a les comparses. El nombre de beneficiaris d'aquestes ajudes es limita a 20 carrosses i a 10 comparses. Un cop s'hagi arribat a aquest límit, la resta de carrosses i comparses que es presentin tindran dret a participar en la Rua però no rebran cap subvenció. Així doncs, el nombre màxim de carrosses participants en la Rua serà de 40 i el de comparses, 15.

Aquest és un canvi emmarcat en les polítiques d'austeritat i reducció de despesa pública impulsades per l'Ajuntament del Vendrell. Amb aquesta modificació de les subvencions, el consistori vendrellenc estalviarà prop de 8.000 euros respecte a l'edició de l'any passat.

Les noves bases de participació de la Rua de Carnaval 2012 es poden consultar íntegrament al web de l'Ajuntament del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell