10_10_25_QuadernetConvivenciaEscoles_01wL'Ajuntament del Vendrell ha editat una guia per afavorir la convivència i el civisme a les escoles del municipi. La guia, sota el lema "Jo sé triar", pretén que els escolars "triïn" comportar-se amb respecte, tant entre ells, com entre ells i el personal dels centres i envers els equipaments i mobiliari escolar.

Es tracta d'un quadern que recull normes bàsiques de convivència i bones pràctiques que han estat recopilades pels mateixos alumnes, en un procés participatiu que ha tingut molt bona acollida, segons ha destacat l'alcaldessa en funcions, Marta Tutusaus. La regidoria de Serveis Socials, la regidoria d'Ensenyament i la regidoria de Convivència i Civisme, així com el Pla de Barris, han estat col·laborant estretament els últims mesos per tal de publicar aquest nou recurs educatiu, que complementarà els plans de convivència ja existents als centres.

El document representa diferents escenaris i moments en els quals es desenvolupa l'activitat escolar, com ara l'entrada a l'escola, el respecte al professorat i als companys, el respecte pel mobiliari del centre i el comportament a l'hora de l'esbarjo. Aquests moments es representen en la guia bàsicament a través d'il·lustracions acompanyades de textos curts i directes que, a manera de vinyeta, enumeren les normes corresponents.

Des de les escoles, la directora de l'escola Pau Casals, Aurora Ventosa, ha assenyalat la seva satisfacció per la feina feta amb la guia i confia que el document contribueixi a millorar la convivència als centres.

La guia es repartirà a tots els alumnes de les escoles del Vendrell junt amb una carta adreçada als pares i mares per tal que reforcin aquestes bones pràctiques també a casa. Així mateix, s'han editat uns cartells amb els mateixos continguts que la guia i que seran ubicats en llocs visibles dels centres perquè els menors tinguin sempre presents aquestes normes.



©2019 Ajuntament del Vendrell