villa_casals01El 1910, Pau Casals es va fer construir la Vil·la Casals al barri marítim de Sant Salvador, a tres quilòmetres del nucli urbà del Vendrell. La casa, situada a l'extrem sud de la platja, va ser concebuda inicialment com una petita casa d'estiueig que es va convertir, al llarg dels anys i després de diverses intervencions, en un edifici destacat, amb un harmoniós jardí al costat del qual hi havia una sala de concerts i unes sales per exposar-hi una col·lecció d'art. Pau Casals hi va viure fins al 1939, quan es va veure obligat a marxar a l'exili, i mai més hi va tornar.


El 1972, Pau Casals i la seva esposa, Marta Montañez, van crear la Fundació Pau Casals, amb l'objectiu de preservar el patrimoni que tenia a la casa de Sant Salvador. El 1974, un any després de la seva mort, es va obrir al públic la Sala del Sentiment, la Sala de Concerts i la del Vigatà, i el 1976 es va inaugurar la casa com a museu. El 1996 la Fundació Pau Casals va decidir tancar-lo i sotmetre'l a una profunda rehabilitació; l'actual museu va ser inaugurat el 2 de juny de 2001.


L'espai presenta una museografia moderna que respecta les estances originals de la casa i villa_casals02alhora mostra, d'una forma innovadora, la vida i l'obra de Pau Casals. La música, els audiovisuals, i els objectes i documents originals apropen al visitant, de forma emotiva, la vida i els pensaments de Pau Casals des de la seva infantesa fins a la seva maduresa com a home de pau.

El museu ofereix una àmplia oferta educativa amb visites guiades, tallers musicals i concerts interactius destinats a tots els nivells escolars. Per al públic general i familiar, el museu organitza exposicions temporals, activitats familiars, visites nocturnes, conferències i concerts.  


Localització
Av. Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, el Vendrell
http://www.paucasals.org/ca/Com-arribar/


Informació i reserves
Tel. 977 68 42 76
C/e: museu@paucasals.org 
Web: http://www.paucasals.org/ca/MUSEU-historia-i-missio/

Serveis
Visites guiades - activitats educatives - activitats familiars - visites nocturnes – lloguer d'espais - botiga - restaurant

És un edifici accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El museu disposa de servei gratuït de cadires de rodes i de guies en braille.HORARIS

Hivern (16-9/ 14-6)
De dimarts a divendres: 10h -14h / 16-18h
Dissabtes: 10h -14h / 16h -19h
Diumenges i festius: 10h -14h


Estiu (15-6/ 15-9)
De dimarts a dissabte: 10h -14h / 17-21h
Diumenges i festius: 10h -14h

Tancat
Tots els dilluns i els dies 1, 5 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre i el 24 i 31 de desembre a  la tarda (16 a 18h)

 

TARIFES

 

Entrada general -  8 €

Entrada reduïda -  5 €
Jubilats, pensionistes, aturats, discapacitats, carnet jove, carnet d’estudiant, menors acompanyats, alberguistes

Entrada grups(+15 persones) -  5 €

Entrada escolar - 2 €

Entrada 2X1
Òmnium Cultural; TR3S C; Club “La Vanguardia” ; Carnet "El Punt Diari"; Carnet Biblioteca del Vendrell; Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya; Federació d'Entitats Corals de Catalunya; Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC); Carnet RecerCAT

Entrada gratuïta
Vendrellencs; Amics de la Fundació Pau Casals; menors de 8 anys; subscriptors Cavall Fort; Membres de l’ ICOM; Membres de l’AMC; Periodistes i crítics d’art; Docents amb acreditació (Dept. Educació de la Generalitat)
Socis de l’Associació Musical Pau Casals del Vendrell
Jornada de Portes Obertes (consultar dates)

Important: Si us plau , presenteu l’acreditació en els casos que sigui necessari. Entrada gratuïta 

 

 

Vídeo de presentació del Museu

©2019 Ajuntament del Vendrell