08-18 recollida poda imatge webLa mala imatge de bosses de residus al voltant de les illes de contenidors en els barris marítims posa de manifest el desconeixement per part de la ciutadania del servei de recollida de poda.

Els abocaments incontrolats de restes de poda ens afecta a tots.

 

En referència a les imatges que s’han rebut a l’Àrea de Recollida de Residus de l’Ajuntament del Vendrell pel que fa a les bosses de residus al voltant de les illes de contenidors en carrers dels barris marítims, la regidora Eva Mata manifesta que “realment, és una mala imatge tant per a les persones que hi tenen la segona residència i per als estiuejants com per a les persones que hi resideixen tot l’any, però que es tracta més d’un desconeixement del servei de recollida de poda que d’una insuficient capacitat dels contenidors”.

Un cop analitzades les imatges i havent fet les inspeccions oportunes per part dels tècnics en els llocs concrets, des de l’Àrea de Recollida de Residus s’ha arribat a la conclusió que hi ha una manca de coneixement sobre el servei de recollida de poda basat en el porta a porta, que està en funcionament des del novembre del 2014. En la majoria d’aquestes bosses s’hi ha observat restes d’aquest tipus de residus. D’altra banda, en les mateixes imatges i inspeccions, s’ha comprovat que els contenidors de recollida de brossa tenen la capacitat suficient perquè no es veuen plens.

Per tant, es torna a fer un recordatori a la ciutadania referent al servei de recollida de poda que permet a les persones que paguen la taxa de residus més elevada (habitatges unifamiliars i aïllats) poder disposar de bosses específiques per a la poda, ofertes pel consistori. Un cop fetes servir, els usuaris del sistema únicament necessiten posar-se en contacte telefònic amb l’Ajuntament, des d’on se’ls indica quin dia poden dipositar les restes davant de la porta de casa seva per tal que siguin recollides. Cal remarcar que el servei funciona i és efectiu per a aquelles persones que en fan un ús correcte. En aquest sentit, la regidora de Recollida de Residus, Eva Mata, demana la màxima col·laboració de les persones per utilitzar aquest servei i no fer abocaments incontrolats “que donen una mala imatge als nostres carrers”.

Per utilitzar aquest servei cal adreçar-se a l'Ajuntament del Vendrell o al Centre Cívic de Coma-ruga, on es faciliten els sacs de recollida de restes de poda i tota la informació necessària al respecte. El calendari de recollida de poda és el següent:

Dilluns: Torreblanca – Masia blanca – Francàs – Massos
Dimarts: Comar-ruga – Brisamar – Sant salvador – Sanatori
Dimecres: Puig – Muntanyeta – Nou Vendrell – Vila – Mas Levi 
Dijous: Romani – Bonavista – Eden Park – Oasis
Divendres: Brisamar – Comar-ruga – Sant Salvador – Sanatori – Mas Borras – Mas Astor

Per acabar, es recorda que està prohibit abandonar restes de poda a la via pública, en espais públics o en zones rústegues del municipi; que no es pot dipositar la poda en cap tipus de contenidor, i que la poda generada per un jardiner s'ha de portar a la deixalleria comarcal o gestor autoritzat.



©2019 Ajuntament del Vendrell