04-14 FIMPC Palau Robert2wEl 35è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC), que se celebrarà a l'Auditori Pau Casals de Sant Salvador entre l’11 de juliol i el 22 d’agost, presenta un total de setze concerts de prestigi destinats a homenatjar la figura de Pau Casals, així com la seva manera d’entendre i estimar la música. És per això que enguany es torna a fer èmfasi en l’atenció al violoncel, al cant coral català, a la música de cobla i a les formacions i intèrprets catalans, tal com es va posar de manifest ahir en la presentació pública del Festival al Palau Robert de Barcelona.

 

El plat fort del Festival serà l’actuació del violoncel·lista Amit Peled (6 d’agost), en què aquest intèrpret israelià tocarà l’instrument de Pau Casals. Durant la temporada 2012-13 Amid Peled va tenir l’honor de rebre en préstec el famós violoncel Goffriller que va pertànyer a Pau Casals, que li va ser entregat personalment per la vídua del Mestre, Marta Casals Istomin. Pau Casals va dir d'aquest violoncel, creat pel lutier venecià Matteo Goffriller el 1773, que mai havia trobat un violoncel que s’adaptés millor a les seves mans. Amb aquest valuós instrument, Peled, acompanyat al piano per Daniel del Pino, reproduirà el concert que fa 100 anys va oferir Pau Casals a l'Institut Peabody de Baltimore (Estats Units).

L’atenció al violoncel del 35è FIMPC es deixarà veure també en el concert inaugural, a càrrec del japonés Ko Iwasaki (11 de juliol) o amb la presència de Narek Hakhnazaryan, el músic armeni que va guanyar el premi Txaikovski 2011 (20 d’agost).

Com ja és habitual, el programa del Festival compta també amb la presència de diverses orquestres de cambra destacades: l'orquestra Camera Musicae (15 de juliol), l'orquestra Camerata XXI (18 de juliol), l'orquestra Da Camera (8 d’agost) i l'orquestra Berg de Praga (22 d’agost).

L’aposta per les formacions catalanes queda reflectida amb l’actuació prevista del Cor Lieder Camera, dirigit per Elisenda Carrasco, que prepara un arriscat programa a capella (23 de juliol); la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona (30 de juliol) i l'Ensemble Méridien, que oferirà, segons paraules de la seva directora musical, Elisabet Bataller, “un concert inspirat en la similitud del barroc i del jazz”.

Completaran el cartell d'aquesta edició del 2015 el guitarrista Pepe Romero (4 d’agost), el pianista Paul Lewis (11 d’agost) i el duet israelià Bushakevitz Duo, guanyador del concurs Paper de Música l'any 2014 (13 d’agost).

El Festival comptarà també aquest estiu amb un concert familiar, com ja és tradicional, que enguany arribarà amb la formació La Botzina i el seu espectacle Cordejant (16 d’agost).

El FIMPC mantindrà també, un any més, la col·laboració amb la Fundació Pau Casals, com a organitzadors del Festival Jove - Música als Jardins (18 i 25 de juliol i 1, 8, 15 i 22 d’agost), i amb els Amics de l'Orgue del Vendrell i l'Associació Musical Pau Casals. En aquest cas, s’oferirà un concert a l’orgue de l’església el dia 18 d’agost, amb els organistes Michel Bouvard i Yasuko Uyama-Bouvard.

Ahir la tarda, a l’Auditori Pau Casals, va tenir lloc la signatura dels convenis de col·laboració amb els patrocinadors del certamen, que, una vegada més, són un suport molt important per al Festival. Durant l'acte, Juli Grandia va ressaltar la importància del seu paper, ja que ajuden a mantenir l’entusiasme, sobretot en els temps que estem vivint. En nom dels patrocinadors va parlar Carme Bonet, de la Policlínica Comarcal del Vendrell, que va ressaltar l’aposta des de l’empresa privada per un festival cultural de tanta qualitat i prestigi per al territori. De la seva banda, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va fer públic també el seu agraïment als patrocinadors del Festival, ja que sense el seu suport no es podria fer amb el mateix nivell de qualitat.

Els patrocinadors del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals són: Amics de l’Orgue, Associació Musical Pau Casals, Fundació Pau Casals, Optimus Ferreteria Jaume, GM Auditors, Fundació privada Mútua Catalana, Aigües de Tomoví, Schütz, Instal·lacions Mercader, Policlínica Comarcal del Vendrell, Obra Social de ‘la Caixa’, Gas Natural Fenosa, Òptica Salas, Jané Ventura, Autocars del Penedès, Onda Cero i Ferrer&Ojeda.



©2019 Ajuntament del Vendrell