04-13 Perico Sanbeat baixawAquest disabte 18 d’abril, a les 22 h, l’Auditori Pau Casals tancarà el cicle de Jazz 2015 amb un dels concerts de més prestigi dintre del món jazzístic i amb dos saxofonistes coneguts arreu del món del jazz: el nord-americà Jerry Bergonzi, un gegant del saxo sorgit de l’escena de Boston, i el valencià Perico Sambeat, un dels músics més reconeguts de l’escena del jazz internacional.

A l’espectacle musical “Jerry Bergonzi featuring Perico Sambeat” també hi actuaran Renato Chico a l’orgue elèctric i Andrea Michelutti a la bateria.

Jerry Bergonzi és considerat un dels grans saxofonistes de les últimes dècades. El seu estil és hereu d’una línia instrumental que en el seu moment va iniciar John Coltrane, com un dels camins més importants en l’evolució del saxo de jazz. Bergonzi avui captiva públics de tot el món i és, a més, responsable de l’autoria dels mètodes utilitzats per alumnes de música d’arreu. La seva gran capacitat expressiva i el talent inqüestionable que mostra a l’hora de crear sonoritats i atmosferes de gran bellesa i complexitat el converteixen en un dels grans del jazz. Entre la seva discografia recent destaquen discos com Tenor Talk, Convergence i Simply Put.

Perico Sambeat és un dels saxofonistes i compositors més destacats de l’escena del jazz espanyol i un músic àmpliament reconegut internacionalment. La seva trajectòria professional es va iniciar a Barcelona als anys vuitanta, on es va formar al Taller de Músics. El 1991 va viatjar a Nova York, on va tocar amb mestres com Jimmy Cobb, Lee Konitz o Joe Chambers. La seva carrera continua al capdavant de projectes propis o en col·laboració amb músics com Brad Mehldau, Javier Colina, Marc Miralta, George Colligan, Maria Schneider, Pat Metheny o Michael Breckerdur. Entre la seva discografia destaquen els àlbums Baladas, Friendship, Elàstic i altres treballs. La seva tècnica, la capacitat expressiva i l’alt nivell compositiu el situen entre els músics més complets de l’actualitat.



©2019 Ajuntament del Vendrell