12-19_CantemJunts_01wLes cançons que canten els nens i nenes del Vendrell a les escoles bressol municipals van protagonitzar, dissabte passat, un concert molt especial a l'auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), que estava ple de gom a gom. En el concert "Tots cantem junts" es van escoltar les músiques i les lletres de Bim-bom, Les campanes de Salom; Mareta, mareta; Ball manetes; Ralet, ralet, o El Pericó del Vendrell, entre d'altres, que van ser seguides per un públic familiar que va gaudir de les cançons infantils més conegudes de la cultura popular catalana.

El concert va anar a càrrec de la coral infantil Veus Blanques de l'EMMPAC, dirigit per Montserrat Meneses, i va comptar amb l'acompanyament d'Ensemble Casual (una variant del grup vendrellenc Ço del Botafoc). L'audició va servir per culminar un projecte iniciat per les escoles bressol municipals del Vendrell i pel Pla Educatiu d'Entorn, amb el qual es pretenia portar a casa les cançons que canten els més petits a les llars d'infants perquè poguessin ser compartides per pares i fills. Enguany, ha tingut lloc la segona edició d'aquest acte, per la qual cosa es va decidir gravar un disc, i s'ha comptat amb la col·laboració del Camp d'Aprenentatge Pau Casals. La recaptació del disc s'ha destinat a La Marató de TV3, i gràcies a aquesta iniciativa s'han aconseguit recollir un total de 504 euros que han estat aportats íntegrament a La Marató de TV3, que enguany ha estat dedicada a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits. L'aportació es preveu que augmenti ja que els CD continuaran venent-se i els beneficis que se'n derivin continuaran aportant-se a La Marató.

El concert va servir també, en paraules de l'alcalde del regidor de Cultura, Albert Solé, que va presentar l'acte, "per demostrar un cop més la vitalitat de la societat civil vendrellenca, la vigència de valors com la solidaritat malgrat la crisi i el bon funcionament dels equipaments i serveis municipals com les escoles bressol o l'auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals".

El CD del "Tots cantem junts" es podrà adquirir a les escoles bressol municipals, a l'Escola Municipal de Música Pau Casals i a l'Oficina Municipal d'Escolarització (la Rambla, 24) durant les festes de Nadal i durant l'any vinent.



©2019 Ajuntament del Vendrell