12-12_Pblic_trackwLa principal novetat d'aquest any en el concurs de música del Vendrell TRACK 2012 és el canvi de data del certamen, que tindrà lloc a finals de juliol, en concret, els dies 27 i 28, ja que s'inclourà en els actes de la Festa Major del Vendrell. El procés d'inscripcions per participar en aquesta competició musical s'obrirà el proper mes de gener. Així, tots els grups que vulguin prendre part s'hauran d'inscriure des del 9 de gener de 2012 fins a la data límit (22 de febrer de 2012).

Els interessats a participar-hi podran trobar tota la informació relacionada amb les inscripcions, així com les bases del concurs, a la pàgina web www.trackvendrell.cat. A més, en aquest lloc web es pot consultar el programa, el procés de selecció, els premis pels guanyadors i la història del concurs i dels participants en anteriors edicions.

Eva Moreno, regidora de Festes i coordinadora de l'Àrea de Joventut, ha explicat que "amb aquest canvi de data, l'Ajuntament genera un estalvi d'uns 12.000 euros, és a dir, un 40% menys que el pressupost de l'any passat. A més, amb la integració del TRACK dins dels actes de la Festa Major del 2012, aconseguim mantenir la qualitat del concurs i augmentar l'oferta cultural i festiva de la festa gran del Vendrell".
El TRACK, organitzat per les regidories de Festes i Cultura i l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell, va néixer com a eina de suport d'aquells grups novells que es volen fer un nom en el món de la música i actuar, encara que sigui amb un públic proper, com el de casa.


SELECCIÓ DELS FINALISTES

El jurat, format per músics i professionals del món de la música, serà l'encarregat de seleccionar els grups que passaran a la final, així com els guanyadors. Hi haurà un jurat per al TRACK i un altre per al Premi Millor Grup del Baix Penedès.

Si al llarg del procés es detecta que un grup ha presentat una versió en un altre concurs (tant si és dels temes enviats per a la inscripció com dels de l'actuació en directe) o ha firmat un contracte discogràfic, aquest quedarà desqualificat en aquell mateix moment.

Els dos jurats faran una primera selecció individual de grups a partir del material penjat a la pàgina web del TRACK. Cada membre dels dos jurats seleccionarà el 50% dels grups inscrits que optin al premi en el qual fan de jurat.

Al mes de març es convocaran tots dos jurats, per separat, perquè cadascun dugui a terme la selecció dels finalistes que opten al premi en el qual fan de jurat. Cada jurat escoltarà els temes que han presentat els grups i que els membres d'aquests han seleccionat prèviament. Així, entre tots els integrants del jurat corresponent, s'escolliran per un cantó els 6 finalistes i els 2 reserves del TRACK i, per l'altre, els 6 finalistes i els 2 reserves del Premi Millor Grup del Baix Penedès.

En tots dos casos, almenys un dels finalistes ha de ser del Vendrell; és a dir, que com a mínim un dels membres del grup ha d'estar-hi empadronat. En el cas que aquesta circumstància no es doni, es tornaran a escoltar tots els grups del Vendrell i un d'ells passarà a la final, i serà el sisè classificat com a primer reserva. Els noms dels grups finalistes i dels reserves es publicaran al web del TRACK.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell