Què és el FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional)?

Objectiu del projecte FEDER. L’actual equip de govern de l’Ajuntament del Vendrell té com a objectiu estratègic la millora de l’entorn urbà del centre del barri marítim de Coma-ruga a través de la recuperació física de diferents elements del patrimoni arquitectònic, artístic i urbanístic. En aquest sentit, l’Àrea de Promoció Econòmica i la Regidoria d’Urbanisme, amb la col·laboració de les regidories de Turisme i de Via Pública, van definir el projecte “Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica”, que al febrer de 2017 va ser seleccionat en el marc del programa FEDER Catalunya 2014-2020.

Pressupost: 2,6 milions d’euros pressupostats: el 50 % aportat per la Unió Europea i l’altre 50 %, aportat per l’Ajuntament del Vendrell.

Temps d’execució: fins al 2020.

Memòria del projecte presentat el 2016, objecte de fons FEDER per intervenir en l’espai urbanitzat a l’entorn del brollador d’aigües termals de la platja de Coma-ruga, als espais delimitats per l’avinguda de la Generalitat, el passeig Marítim de Coma-ruga, la plaça dels Germans Trillas, l’avinguda del Balneari i el carrer de Josep Pla. Vegeu plànol

Un cop aprovat l’ajut, i de forma prèvia a la licitació dels treballs d’intervenció tècnica (redacció dels projectes i direcció d’obres) en edificació, urbanització i rehabilitació de l’edifici Tabaris i el seu entorn urbà, l’Ajuntament del Vendrell va posar en marxa, a partir del 13 d’octubre de 2018, una experiència de participació ciutadana per definir els usos d’aquest edifici municipal, així com el disseny i les característiques de la nova urbanització del centre de Coma-ruga.

Vídeo de presentació de Coma-ruga, de l'àmbit d'actuació i del projecte FEDER- Vídeo presentat en la sessió del 13-10-2018.


Documentació
Estudi d’alternatives a la circulació i l’estacionament per a la mitigació dels efectes sobre el trànsit produïts per les accions previstes a la urbanització del centre de Coma-ruga
Presentació del resultat del procés participatiu d’octubre a desembre de 2018 (19-12-2018)


Més informació
URBANITZACIÓ
EDIFICI
INTERVENCIÓ ARTÍSTICA
PLANTEJAMENT MUSEOGRÀFIC

Vídeos
Com serà el nou Tabaris
Actuacions sobre els mosaics de Santiago Padrós
Evolució de les obres del Tabaris

 

generalitat unio europea

Aquesta acció està inclosa en el projecte "Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

©2019 Ajuntament del Vendrell