La Regidoria de Cultura s’ubica a l’edifici de l’antiga Biblioteca Popular, a la Rambla. La Biblioteca Popular fou la sisena biblioteca popular de Catalunya, fundada sota la tutela de la Mancomunitat l’octubre de 1920 i projectada per l'arquitecte Ramon Puig Gairalt.

El patrimoni cultural que identifica el Vendrell com a poble és hereu de tradicions antigues i de llegats humans i artístics de valor universal, els quals donen prestigi a una terra oberta que acull a tothom i convida a gaudir de l’oferta cultural de la vila.

Cinc museus conformen la xarxa museística: el Museu Pau Casals, a la platja de Sant Salvador; la Casa nadiua de Pau Casals, al carrer de Santa Anna; el Museu Àngel Guimerà, la casa pairal dels Guimerà, coneguda també per Cal Ximet, també al carrer de Santa Anna; el Museu Deu, una de les col·leccions d’art més importants de Catalunya, a la plaça Nova, i la Fundació Apel·les Fenosa, que es troba en un dels espais més emblemàtics de la vila, el Portal del Pardo. Completant aquest circuit, la sala d’exposicions Portal del Pardo ofereix una programació estable d’arts visuals i plàstiques. L’espai municipal La Fusteria acull mostres i activitats promogudes pel teixit associaciatiu i social de la vila.

Pel que fa a la programació d’arts escèniques, Temporada és la guia de referència dels espectacles culturals del Vendrell, fruit de la tasca que duen a terme, plegats, els programadors dels diversos espais escènics: el Teatre Àngel Guimerà (TÀG), l’Auditori Pau Casals i l’Auditori del Tívoli. Aquesta programació possibilita una oferta cultural conjunta amb continguts atractius per a un públic el més heterogeni possible.

La Biblioteca Pública Terra Baixa és un equipament municipal de cultura integrat dins del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Es va inaugurar el 18 de juny del 2005 i ofereix un servei gratuït i obert a tothom. El seu principal objectiu és satisfer les necessitats d’informació, de formació i de lleure dels ciutadans posant al seu abast diferents serveis, activitats i recursos documentals. La voluntat de la Biblioteca és ser un espai clau al municipi per a la cultura i la cohesió social, obert a tothom i per a totes les edats. El novembre de 2019 va entrar en funcionament la Sala de Lectura de Coma-ruga com una extensió de la Biblioteca Pública Terra Baixa als barris martítims.

L’Escola Municipal de Música Pau Casals considera el llegat artístic, social i pedagògic de Pau Casals una pedra fonamental del seu projecte educatiu. Té com a plantejament primordial la pràctica vivencial de la música i s’ha convertit en un important motor cultural de la vila i la comarca. Ofereix diferents línies de formació musical i la garanteix tant a persones que valoren la música com un bé cultural, com a les que busquen un perfil professional. Disposa d’un ampli ventall d’especialitats musicals, agrupacions corals i instrumentals, dansa, etc.  

El Vendrell compta amb un fort activisme cultural de la gent del poble, plasmat en l’important nombre d’associacions que participen de l’organització del calendari cultural de la vila, o en la força que tenen els balls populars i les festes de foc en la identificació col·lectiva dels vendrellencs.

 

 

Per Nadal, sent els museus del Vendrell

 

Regidoria de Cultura

 

La Rambla, 24

43700 El Vendrell (Tarragona)

Ubicació Google Maps

De dilluns a divendres de 10 h a 14 h

Tel. 977 665 684


C/e: cultura@elvendrell.net
Facebook: https://www.facebook.com/culturaelvendrell
Twitter: https://twitter.com/culturavendrell 
Instagram: www.instagram.com/culturavendrell
Youtube: Canal Cultura El Vendrell

Comunicació

©2019 Ajuntament del Vendrell