« Vendrell,

                                                                                                 quan em preguntin d’on soc,

                                                                                                 explicaré com ets.

                                                                                                 Vendrell,

                                                                                                 vagi on vagi seràs el meu niu,

                                                                                                 el meu port, la meva gent. »

Aquesta cançó està concebuda com el viatge emocional d’algú del Vendrell que hi torna després d’haver estat un temps fora i vol reflectir el què som com a poble amb una lletra que tothom se la pugui fer seva. Aquest himne és un projecte que ha de servir per projectar el nom del Vendrell i reivindicar-ne els seus valors, personatges i patrimoni cultural.

Amb lletra a càrrec de Gemma Ventura i música de Carlota Baldrís, està interpretada pels membres de Lax’n’Busto (Pemi Fortuny, Pemi Rovirosa, Jesús Rovira, Jimmy Piñol, Cristian G. Montenegro), la pianista Anna Urpí i els membres de les corals El Petit Estel, Cor Joves Veus, Cor-Orfeó Parroquial, Coral Polifònica Joan Toldrà del Vendrell, Cor Zongora i Cor Veus Blanques.

Paral·lel a l’enregistrament de l’himne, l’Edgar Toldrà i el Julià Albornà van iniciar la gravació del videoclip de l’himne. Quan ja la lletra, la composició i els arranjaments van estar a punt, van començar per gravar al Pemi Fortuny durant el mes d’agost.

A continuació, gravaren la bateria i el baix, a mans del Jimmy Piñol i el Jesús Rovira als estudis d’aquest últim, la Casa Murada. Acte seguit, va ser el torn de les corals, les quals havien de posar el cor a la cançó i que van ser gravades a l’Auditori Cohí Grau de l’Escola Municipal de Música Pau Casals. Finalment, va arribar el torn de les dues guitarres a càrrec del Cristian Montenegro i el Pemi Rovirosa, a principis de gener.

 

Himne El Vendrell 2020

 

©2019 Ajuntament del Vendrell