El 25 de gener a les 19.30 h, es donava inici a l’any del Vendrell com a Capital de la Cultura Catalana amb la presentació de l’himne “El Vendrell 2020” i l’estrena del seu videoclip, l’espectacle audiovisual “Som Capital” i finalitzava amb un dels moments més emblemàtics del municipi: l’encesa del campanar.

L’acte s’iniciava amb la intervenció de la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero i el primer tinent d’alcalde, Christian Soriano. A continuació, es donava pas a l’anunci promocional de l’any de la Capital de la Cultura Catalana i feien les seves intervencions el president de l’Organització de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, la directora de Cultura Popular, Àngels Blasco i l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.

Després, es donava pas als membres de Lax’n’Busto, l’Anna Urpí i als 130 membres de les corals participants per estrenar l’himne “El Vendrell 2020” i el seu videoclip, a càrrec de l’Edgar Toldrà i el Julià Albornà.

Després de fer-los entrega d’un ram de flors i un obsequi, començava la projecció de l’espectacle audiovisual “Som Capital”, una exhibició de llum i imatges en 3D, per donar a conèixer la riquesa patrimonial i cultural de la vila, realitzat per Sonostudi i Framemov.

El tancament de l’acte, el va protagonitzar l’encesa del campanar. Un dels actes més simbòlics i emblemàtics pels vendrellencs i vendrellenques que, enguany, ha de marcar el tret de sortida de l’any de la Capital de la Cultura Catalana.

 

©2019 Ajuntament del Vendrell