Imatge Santa AnnaCom tots els municipis, el Vendrell també posseeix el seu gran dia de festa local, amb Santa Anna com a imatge representativa que l’identifica. La Festa Major del Vendrell ha sabut combinar els elements més tradicionals amb la modernitat que els temps exigeixen. Així doncs, conserva una identitat pròpia amb la recuperació de balls populars i ofereix alhora espectacles de plena actualitat.

Els encarregats d’organitzar la Festa Major són els sis administradors de Santa Anna, que s’escullen anualment a través d'un Consell d'Entitats, de la Confraria d'Administradors i de sol·licituds presentades a l'Ajuntament.

D’altra banda, cada any es nomenen quatre portants d'honor per fer un reconeixement a veïns i veïnes del Vendrell per les seves aportacions a la cultura del municipi. Aquests portants d'honor tenen un lloc d'honor en els actes de cultura popular i tradicional de Santa Anna.

La Festa Major se celebra al llarg de quatre dies: del 25 al 28 de juliol. La festivitat de Sant Jaume (dia 25) és el primer dia i correspon a la vigília de la festa gran. Comença amb una espectacular inauguració i, de nit, un magnífic castell de focs fa de preludi del ball.

El dia 26 és la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, i és el dia gran de la Festa Major. De bon matí, surten els grallers anunciant l’inici de la festa; aquesta cercavila es coneix com les matinades i es fa des d’uns temps immemorials. Al migdia desfilen pels carrers i les places de la vila tots els grups de cultura popular que, a mesura que van arribant a la plaça Vella, actuen davant de Santa Anna i de totes les autoritats polítiques que es troben al balcó de l’ajuntament. Seguidament, es fa l’actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell. A la tarda es pot escoltar el concert ofert pel Cor-Orfeó Parroquial a l’església i, quan es comença a fer fosc, l’olor de la pólvora, el retruny de coets i el toc dels timbals omplen els carrers: és la magnífica cercavila de foc. La cercavila s’acaba amb la carretillada del Ball de Diables del Vendrell a la plaça Vella (només un parell de colles a tot Catalunya ofereixen aquesta actuació, l’origen de la qual es perd en la foscor dels temps). El punt final és una encesa del campanar.

L’endemà, 27 de juliol i dia de Santa Anneta, continuen diversos espectacles dels quals cal destacar la cercavila popular, en què participen tots els balls populars, a més dels castellers (Nens del Vendrell), els Diablons i el Ball de Diables del Vendrell, que a la tarda ofereixen l’espectacle de l’acte sacramental a la plaça Nova.

I per últim, la festa s'acaba amb el dia 28, el Dia del Gos; aquí hi destaquen, com a actes principals, l’actuació del Ball de Malcasats a diferents carrers i places de la vila i la presentació dels Administradors de Santa Anna de l’any següent, que són els que encenen la traca.PROGRAMA SANTA ANNA 2017

Consulteu les exposicions i els itineraris


 

ADMINISTRADORS DE SANTA ANNA


FACEBOOK         TWITTER       INSTAGRAM

 LA BOTIGA DE SANTA ANNAUn any més, s'obre el balcó de l'Ajuntament del Vendrell als ciutadans per la Festa Major


El 28 de juny de 2016, el Ple de la corporació va acordar posar el balcó de l’Ajuntament a disposició dels ciutadans durant els actes de cultura popular de la Festa Major del Vendrell que tinguin lloc a la plaça Vella.

Per això, s’obre un nou procés participatiu per sortejar 4 places al balcó de l’Ajuntament per veure l'arribada a la plaça Vella de la cercavila de cultura popular i els castells del 26 de juliol.

Consulteu els guanyadors

 RECULL DE PREMSA

14/07/2017 (RTV El Vendrell) Gemma Ventura és la pregonera de la Festa Major de Santa Anna 2017

14/07/2017 (nota de premsa) Es presenta el programa de la Festa Major 2017

12/06/2017 (RTV El Vendrell) Els Txarango, concert gran de la festa major de Santa Anna

06/06/2017 (RTV el Vendrell) Neix Agna, el vi de la Festa Major de Santa Anna

06/06/2017 (nota de premsa) Els Administradors de Santa Anna presentaran les Nits musicals de la Festa Major a la Fira d’Entitats d’aquest dissabte

18/05/2017 (RTV El Vendrell) Ja es poden presentar les sol·licituds per ser Administrador de Santa Anna

18/05/2017 (nota de premsa) Ja es poden presentar les sol·licituds per ser Administrador de Santa Anna

24/04/2017 (RTV El Vendrell) Els administradors de Santa Anna presenten el cartell de Festa Major

21/04/2017 (RTV El Vendrell) Els administradors de Santa Anna estrenen dos retallables aquest Sant Jordi

10/04/2017 (Nota de premsa) Es presenta el logotip de Santa Anna 2017

28/02/2017 (Nota de premsa) Els Administradors de Santa Anna aposten per dotar la Festa Major d’una imatge que n’augmenti el prestigi i la projecció exterior

28/02/2017 (RTV El Vendrell) Els Administradors de Santa Anna potencien la imatge de la Festa Major

29/07/2016 (RTV El Vendrell) Presentats els nous administradors de Santa Anna 2017

 


 Patrocinadors Santa Anna 2017 001

 

Patrocinadors Santa Anna 2017 002

Webcam El Vendrell
Webcam Plaça Nova
Webcam Plaça Nova
facebook_48twitter_48