05 14 La Casa ViwEl passat divendres va tenir lloc l’onzena edició del concurs “Joves amb idees”, que busca aproximar el món de l’emprenedoria als alumnes de 1r de batxillerat i de cicles formatius. Hi han participat un total 98 alumnes procedents de a l’INS Andreu Nin, l’INS Baix Penedès, l’INS Mediterrània i el Col·legi Sagrat Cor, que han presentat 23 idees de negoci per donar resposta al repte d’enguany: “Creació d’idees innovadores per a empreses consolidades o per a negocis de nova creació al Vendrell”.

Conscients que cal sensibilitzar més persones i més joves amb inquietuds emprenedores, motivades per crear una empresa en un futur més o menys llunyà, l’alumnat ha assistit a l’Eina Espai Empresarial a tallers de creativitat i de cerca d’oportunitats que existeixen a l’entorn.

Divendres 11 de maig, a partir de les 10 del matí, l’Escola Municipal de Música Pau Casals reunia els 6 grups finalistes que lluitaven per un dels quatre premis. A l’inici de la jornada, Isaac Bonillo va exposar un seminari i un taller de generació d’idees i de creació d’empreses per donar pas a les presentacions dels projectes: ECO POINT, de col·legi Sagrat Cor; TASK BANK, de l’INS Baix Penedès; BLAZE, del col·legi Sagrat Cor; ENJOY VENDRELL, de l’INS Baix Penedès; TOP RODES, de l’INS Andreu Nin i, finalment, LA CASA DEL VI, de l’INS Baix Penedès.

Presentats els projectes, Carrefour va obsequiar l’alumnat amb un esmorzar saludable, que se va servir a la pl. Del Tívoli mentre el jurat avaluava els diferents projectes presentats.

El Jurat estava format per: Mariona Mateu, cap de la secció d'Economia social i Autoempresa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona; Dolors Micola, cap de secció d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona; Meritxell Ribot, de CaixaBank; Salvador Rodríguez, president del CIT; Amanda Figueras, membre de la unitat de gestió de la Xarxa Emprenedora i Sònia Marcè, tècnica de suport al Comerç de l'Ajuntament del Vendrell.

Els projectes premiats van ser els següents:


 Premi Ajuntament del Vendrell, lliurat per Kenneth Martínez, al millor projecte per a LA CASA DEL VI, de l'Ins Baix Penedès.


 Premi CaixaBank al projecte més viable, lliurat per Meritxell Ribot, en representació de CaixaBank per a ENJOY EL VENDRELL, del col.legi Sagrat Cor.


 Premi CIT al projecte més innovador, lliurat per Salvador Rodríguez, president del CIT per a ENJOY EL VENDRELL, del col.legi Sagrat Cor.


 Premi Xarxa Emprenedora al projecte "a la creació de sinergies i a la cooperació", a càrrec d'Amanda Figueres, membre de la Unitat de gestió de la Xarxa Emprenedora per a TASK BANK, de l'Ins Baix Penedès.


L’acte, que se celebra des del 2008, va comptar amb la col·laboració de diferents entitats, organismes i empreses que van participar activament tant pel que fa a l’organització com per la dotació dels premis i dels obsequis: CaixaBank, Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament del Vendrell, Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell, Xarxa Emprenedora, Casa d’Oficis de l’EINA, Teatre Àngel Guimerà, Bowling El Vendrell, Pàdel Indoor Baix Penedès, Bikes and beach i Ocine El Vendrell.

El concurs “Joves amb Idees” és un projecte de l’Ajuntament del Vendrell, a través del qual L’EINA Espai Empresarial organitza els “Seminaris i Tallers de Generació d’Idees i Creació d’Empreses” i dinamitza el concurs d’idees de negoci.

Al llarg de les onze edicions que s’han dut a terme el concurs “Joves amb idees, el regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, ha destacat que “aquest concurs és un projecte consolidat al Vendrell i és una aposta de futur perquè al municipi hi hagi un important teixit empresarial i, per això, és primordial començar des dels instituts promovent el foment de l’emprenedoria”.



©2019 Ajuntament del Vendrell