10 10 ROGER wUn any més, les gralles tindran un paper destacat coincidint amb l’inici de la Fira de Santa Teresa. Així, el proper divendres 13 d’octubre, a les 20:30h, a l’Auditori del Tívoli, es celebrarà la dotzena edició del concert “Música de Gralles al Vendrell”. Aquesta estarà dedicada als 150 anys dels grallers Els Camats, als 100 anys del primer cuplet català, i als 75 anys del decés d'Isidre Mercadé i Vidal, Isidro Caterí.

La colla de grallers Els Camats, de la qual enguany fa 150 anys de la seva primera activitat documentada (1867), fou una formació vendrellenca de música tradicional que va sobresortir en diferents aspectes del fet graller de la seva època. Una formació de gralles familiar que va utilitzar el grall com a instrument de música popular i coneguda per les composicions gralleres com per la transmissió de les mateixes.

L’altre efemèride que es celebrarà al concert de divendres és la del centenari del primer cuplet català La font del Xirineu, escrita per Rossend Llurba. Els cuplets catalans són cançons de contingut popular, escrites en llenguatge col·loquial i proper i amb melodies enganxoses i repetitives fàcils de recordar.

I la tercera i darrera commemoració d’aquest concert serà la dels 75 anys del decés del gran graller vendrellenc Isidre Mercadé i Vidal, Isidro Caterí (1864-1942).

En el concert a l’Auditori del Tívoli actuaran els grups de gralles locals: Les Gralles del Baix Penedès, Tocats de Canya, Els Mosquits i Els Aixarts; i com a grup convidat {Roger}.

A la primera part del concert, els grups del Vendrell interpretaran diverses peces musicals, la majoria cuplets, destacant El vestir d’en Pasqual, La Marieta de l’ull viu o la mateixa La font del Xirineu, entre d’altres. Per finalitzarà aquesta primera part es farà la interpretació conjunta d’El còctel de l’amor (Remena nena).

La segona part del concert anirà a càrrec del grup {Roger}, format per Roger Andorrà a la gralla i Roger Giménez al piano i teclats. {Roger} és un projecte que condueix la gralla amb efectes cap a nous horitzons amb l’assessorament d’una textura inèdita, íntima i delicada.

El concert finalitzarà amb la interpretació conjunta de Marxa dels Camats o Llevant de taula per part dels grups de gralles del Vendrell i del grup {Roger}.

Mes informació: www.auditoripaucasals.cat / www.temporada.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell