06 14 expo acte escola adults01 webAvui al matí, al Centre cívic L'Estació, ha tingut lloc la inauguració d'una exposició i una xerradadel projecte d'aprenentatge-servei “Explica’m la història àvia. Guerra civil i Franquisme al Vendrell en primera persona”.

 

El projecte, fruit de la col·laboració entre el Centre de Formació d’Adults del Vendrell i les residències La Muntanyeta i Santa Anna, ha consistit en una recerca d’història oral de les vivències de les àvies i avis residents sobre la Guerra Civil i el Franquisme. Un total de 25 alumnes de segon curs del Graduat en Educació Secundària de l'Escola d'Adults del Vendrell han entrevistat individualment a 25 àvies i avis de totes dues residències participants en diferents sessions. En les entrevistes s’ha indagat, amb una perspectiva local, sobre la història oficial dels períodes de la Guerra Civil i el Franquisme a partir de les experiències individuals dels entrevistats.

Com a presentació dels resultats del projecte, d’una banda, s’exposen un recull fotografies en format retrat dels avis i àvies participants (realitzades per Lucía Buenavida) juntament amb petits extractes de les entrevistes elaborades pels alumnes. D’altra banda, s'ha fet una xerrada en què hi han intervingut una representació d’avis i alumnes participants en el projecte explicant algunes de les vivències recollides.

L'exposició es podrà visitar fins al 26 de juny.

 


Webcam El Vendrell
Webcam el Vendrell
Webcam Plaça Nova
Webcam Plaça Nova
facebook_48twitter_48