04 18 campionat cat escacs 01 webEl cap de setmana del 22 i el 23 d’abril, l’Hotel NUBA de Coma-ruga (el Vendrell), acollirà el Campionat de Catalunya d’Escacs per a cecs, organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a cecs (FECECS) amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell.

El format de la competició serà de 5 rondes amb un ritme de joc de 60 minuts per jugador amb un increment de 30 segons per jugada realitzada. El número de participants serà de 20 jugadors i els sis primers classificats accediran al Campionat d’Espanya.

El president de la FCECS, Manel Eiximeno, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell en l’organització del Campionat i no ha descartat de tornar-lo a fer en aquest mateix municipi en properes edicions, ja que hi resideixen jugadors de gran nivell internacional. Un d’aquests jugadors és l’Alberto Olivera, que ha explicat que al mes de juny competirà, juntament amb dos jugadors més de la comarca, al Mundial d’Escacs per a cecs de Macedònia.

Eiximeno ha posat de relleu que “amb aquest Campionat, es transmetran els valors dels escacs, una activitat esportiva que estructura la ment i potencia la part numèrica i matemàtica, que és molt important per a les persones cegues en el seu desenvolupament educatiu”.

El regidor d’Esports, Ferran Trillas, ha fet una menció especial a Omar Font, gerent de la FECECS, “un vendrellenc amb molts èxits esportius que ha fet possible l’organització d’aquest Campionat al Vendrell, un esdeveniment que portarà molts visitants i que donarà a conèixer el nostre municipi a molta gent”. D’altra banda, Trillas ha destacat el valor d’un acte que és un exemple de fer arribar l’esport a tothom.



©2019 Ajuntament del Vendrell