01 17 PlewL’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va anunciar ahir que en el marc de la preparació dels pressupostos pel 2017 el govern de l’Ajuntament del Vendrell s’ha ofert a l’oposició per treballar una proposta consensuada, que permeti continuar impulsant els projectes de millora de la ciutat i de reorganització interna de l’Ajuntament.

Per això, ahir el batlle va fer arribar a tots els grups municipals un document d’oferiment d’acords pressupostaris, “unes línies bàsiques que han de servir per obrir el debat amb els grups polítics, que pretén buscar un consens el més ampli possible tant pel pressupost com per la gestió de projectes per l’exercici 2017”. Carnicer va afegir que, a l’equador del mandat, el que ha d’imperar és l’execució dels projectes ja engegats, la finalització del procés de normalització administrativa en curs i continuar amb el sanejament dels comptes municipals.

En el mateix sentit, el govern planteja la conveniència de constituir comissions de seguiment d’aquests acords entre els signants. Els membres d’aquestes comissions podran ser delegats per les gestions que les comissions considerin adients.

Aquests acords incorporarien els objectius de:

- Reduir l’endeutament financer durant l’any 2017 fins al 125 %, per arribar durant l’any 2018 al límit del 110 % establert per la regulació actual.

- Aplicar els recursos extraordinaris (5 milions d’euros) del cànon derivat de l’ús de les instal·lacions municipals per l’adjudicació a Aqualia del 49 % d’Aigües de Tomoví, destinant-los, en aquest 2017, a:

• Import corresponent a la contingència de les obres complementàries de l’EMMPAC pendent de valoració definitiva i decisió judicial: 2.250.000 €.
• Quantitat pendent de la liquidació de l’empresa d’Esports i Lleure: 1.350.000 €
• Aportació de l’Ajuntament a les despeses de l’ampliació de l’illa de vianants: 1.000.000 €

- Despeses d’inversions :

a) Projectes europeus: FEDER de Coma-ruga.
b) Incrementar les partides per a pressupostos participatius.
c) Programes informàtics i de participació ciutadana.
d) Planificació urbanística.
e) Actuacions dins del projecte de renaturalització de les Madrigueres
f) Auditori Pau Casals.

- Despeses ordinàries de funcionament:

a) Millorar les dotacions de personal tècnic de la plantilla municipal.
b) Continuar els procés de regularització i racionalització dels contractes municipals.
c) Licitació del servei de neteja de carrers, amb una ampliació al voltant del 10 %.
d) Licitació dels serveis de funcionament de les piscines municipals.
e) Continuar prioritzant els programes de suport social.
f) Impuls de l’ocupació i emprenedoria.



©2019 Ajuntament del Vendrell