07-21 rp valoracio fem pinya webAvui, al migdia, a l’Ajuntament del Vendrell, el regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez, ha fet balanç del projecte “Fem pinya” del curs 2015-2016.

 

El projecte “Fem pinya”, per a les nenes i els nens del Vendrell, és un programa iniciat l'estiu del 2013 des dels Serveis Socials de l'Ajuntament, conjuntament amb la colla castellera Nens del Vendrell, amb la finalitat de garantir una bona alimentació a tots els infants del municipi, i en especial, a aquells que, per motius econòmics i familiars, estan en una situació de més vulnerabilitat. Aquest va ser el punt de partida d'un projecte que ha anat creixent i al qual s'hi han afegit nombrosos col·lectius. Els diners del projecte “Fem pinya” es destinen a complementar les beques de menjador que atorga la Generalitat i que també gaudeixen d'una aportació de l'Ajuntament. En aquest sentit, Rafel Gosalvez, ha explicat que “l’Ajuntament és l’administració més propera a la ciutadania, és qui atén directament les famílies cercant solucions a la seva situació, i aquest projecte permet que els tècnics de Serveis Socials puguin donar una resposta més immediata en aquells casos d’extrema urgència”.

En el curs 2015-2016 s’han pogut atendre 56 alumnes a través del “Fem pinya” amb un pressupost total d’11.034,38 euros, gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” amb una aportació de 6.000 euros i al sumatori d’aportacions recollides en diferents activitats solidàries organitzades per entitats del municipi des que es va iniciar el projecte. D’altra banda, amb fons propis de l’Ajuntament, s’han pogut becar 178 alumnes amb un pressupost de 48.846,60 euros.

El regidor de Serveis Socials ha agraït la implicació de la colla castellera Nens del Vendrell en el projecte “Fem pinya” i el suport cabdal de l’Obra Social “la Caixa”. Gosalvez també ha fet un agraïment a les entitats i persones particulars que hi col·laboren, com és el cas d’Hermini Caballero que hi continua col·laborant després de la seva etapa com a regidor de Serveis Socials, en la qual es va iniciar aquest projecte.

Per part dels Nens del Vendrell, Frederic Porta ha dit que la colla castellera té una implicació social amb el Vendrell i sempre estaran receptius a noves iniciatives per tirar endavant el projecte “Fem pinya”. I per part de l’Obra Social “la Caixa“ s’ha manifestat la voluntat de continuar-hi col·laborant.





©2019 Ajuntament del Vendrell