02-29 Actes8MarçwEl Vendrell tornarà a acollir en els propers dies diversos actes emmarcats en la commemoració del Dia Internacional de les Dones (8 de Març), una diada que s’ha convertit en un símbol de lluita en favor dels drets de les dones d’arreu del món.

Com a actes previs, per al divendres 4 de març s’ha organitzat una conferència sobre “El paper de la dona en el banc de temps” a càrrec de Josefina Altés de l’Associació Salut i Família. I el dissabte 5 de març, al Teatre Àngel Guimerà (19h), el Grup d’Arts i Cultura de Coma-ruga posarà en escena “La Casa de Bernarda Alba” dirigida per Teatre Espai. Tot i que l’espectacle és gratuït, es poden reservar entrades al Centre cívic L’Estació o una hora abans a la taquilla del teatre.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, es commemorarà, en primer lloc, amb una taula rodona coordinada per l’EINA Espai Empresarial, titulada “Elles. Experiències laborals”. Serà a les 17h, al Centre cívic l’Estació. La taula rodona comptarà amb el testimoni de quatre dones que oferiran els seus punts de vista sobre les problemàtiques de les dones al mercat laboral i compartiran les seves experiències en diferents sectors professionals.

A les 19.30h, també al Centre cívic l’Estació, es farà la lectura de la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones, i tot seguit, una lectura de contes titulada “Dones del món. Explica’m un conte!”, a càrrec de Teatre Espai.

També emmarcada en els actes del Dia Internacional de les Dones, el 13 de març (18h), el TÀG acollirà l’obra “Neus català. Un cel plom”. Un espectacle teatral basat en la novel·la homònima obra de l'escriptora Carme Martí sobre la vida de la resistent antifranquista Neus Català i protagonitzat per l’actriu Mercè Arànega.

Per completar el programa al voltant del 8 de Març, l’EINA acollirà de l’1 al 17 de març l’exposició “Dones d’Empresa”, cedida per l’Institut Català de les Dones. Una mostra que vol contribuir a fer visibles les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya, donant a conèixer les habilitats d'un conjunt d'empresàries que van desenvolupar les seves particulars formes de lideratge i van contribuir així a enriquir l'activitat econòmica del país.

De forma paral·lela, per a les properes setmanes s’han organitzat també uns tallers de creixement personal per a dones. Les sessions tractaran temes com la comunicació, la negociació, la culpabilitat, l’amor i l’humor i l’autoconeixement personal. Es faran els dies 11 i 18 de març i 1, 8 i 15 d’abril a la Sala polivalent de l’edifici de Serveis Socials (c/Quarter, 4). Cal fer inscripció per a cada sessió al correu electrònic dones@elvendrell.net o bé al telèfon 977 663289. Totes les sessions són gratuïtes i les places són limitades.

El regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat, Rafel Gosalvez, ha agraït la col·laboració del Grup de dones del Vendrell i del Grup de Dones Al-manar per confeccionar el programa dels actes del 8 de Març, així com la col·laboració de la regidoria de Cultura, de l’EINA; del Banc del Temps, l’Associació Salut i Família, de Teatre Espai, del Grup de teatre de l’Associació d'Arts i Cultura de Coma-ruga i de l’Institut Català de les Dones.



©2019 Ajuntament del Vendrell