01-26 dia no violencia la pau 2016 03 webAvui al matí, al voltant de 400 alumnes de totes les escoles del Vendrell (Els Secallets, Pla de Mar, Àngels Garriga, Sagrat Cor, Pau Casals, Àngel Guimerà, Teresina Martorell, Marta Mata i Garbí) han celebrat el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. L’acte ha tingut lloc a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), que du el nom del compositor que fou reconegut universalment no només per la seva música, sinó també per ser un símbol de la lluita per la pau.

Al llarg de tot el matí, els alumnes han presentat els treballs relacionats amb la pau que han preparat a les escoles amb anterioritat. Els treballs sobre la tolerància, el respecte, l’amor, la no-violència i el record sempre present de la tasca del Mestre han centrat les propostes que s’han pogut veure i escoltar aquest dia a l’Auditori de l’EMMPAC. Enguany, la lectura del manifest ha anat a càrrec de Pemi Rovirosa del grup Lax’n’Busto, que ha llegit un text de Gibert d’Artze. I per acabar l’acte, s’ha fet una cantada conjunta de la peça Mirall de Pau (Música: David Melgar / Lletra: Gibert d’Artze). La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, en la seva intervenció, ha destacat que Pau Casals, a part de ser un músic extraordinari, va destacar per la defensa de la pau i de la dignitat humana.

L’acte està organitzat per l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals i el Camp d’Aprenentatge Pau Casals, amb l’objectiu de donar a conèixer Pau Casals com a músic, però sobretot com a home compromès i activista per la pau. La UNESCO va proposar que el dia 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Enguany, com que aquest dia coincideix en dissabte, l’acte s’ha fet el dia abans. Aquest dia, moltes escoles d’arreu del món, entre elles les del Vendrell, fan actes especials que ajuden els alumnes a reflexionar-hi.

Manifest



©2019 Ajuntament del Vendrell