01-20 Exposició orígenswEl proper dissabte dia 23 de gener, a les 11.30h, tindrà lloc al Museu Deu una interessant visita de l'exposició temporal a càrrec del seu creador: l'artista Francisco Valderrama.

Actualment, la sala d'exposicions temporals del Museu Deu acull l'exposició "Origen. El Renaixement del Fresc", un conjunt de 28 obres realitzades amb calç i altres materials tecnològics d'última generació –mai abans utilitzats en l'art- que aporten un revolucionari concepte a la tècnica del fresc clàssic.

Les obres han estat realitzades per l'artista Francisco Valderrama, creador de l'Associació Proyecto Fresco, la qual se centra en la difusió de la tècnica pictòrica del Fresc. És un projecte sense ànim de lucre que té com a finalitat donar a conèixer la pintura al fresc, tècnica mil·lenària, a partir d'un seguit de tasques que configuren la totalitat del projecte.

Aquesta exposició, que té vocació de biennal itinerant i visitarà diferents ciutats, ens apropa a l'origen del fresc i ens transporta a un altre nou "Origen" inventat per l'artista tot desvetllant inquietants morfologies, de la quotidianitat al sobrenatural i d'allò que és natural al simbòlic. Classicisme i Revolució avantguardista ... una tècnica més forta, més amplia, més versàtil, que gràcies a Valderrama, té ara una nova i original factura i interpretació.

Francisco Valderrama és Mestre fresquista i reconegut artista plàstic. Ha dictat cursos i conferències a nivell internacional. Ha assessorant pintors de gran talla i restauradors del patrimoni. Gràcies a la seva tenacitat i estudi ha aconseguit que la tècnica del fresc no caigui en l'oblit. Precisament, la seva tenacitat i estudi serà plasmada en la visita guiada que en Valderrama oferirà aquest dissabte a les 11.30h, on comentarà la tècnica del fresc aplicant calç al costat d'altres materials tecnològics d'última generació, com ara el grafè.

La visita guiada programada per aquest proper dissabte és una oportunitat única per conèixer de la mà de l'artista una tècnica ancestral i un procés creatiu avantguardista.



©2019 Ajuntament del Vendrell